KONAK'TA IMZALAR 'SÜRDÜRÜLEBILIR ÇEVRE' IÇIN ATILDI

KONAK

Konak Belediyesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odasi Izmir Subesi, daha yasanabilir ve sürdürülebilir Konak için örnek bir isbirligi protokolüne imza atti.

Konak Belediyesi ve Çevre Mühendisleri Odasi Izmir Subesi, sürdürülebilir bir çevre ve süründürülebilir kentler amaçlayan projeler üretmek ve bu çalismalari Konak’ta kent yasamina dahil edebilmek için isbirligine gitti. Konak’i daha yasanabilir bir kent haline getirecek protokolü, Konak Belediye Baskani Abdül Batur ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odasi Izmir Sube Baskani Emine Helil Inay Kinay birlikte imzaladi. Çevrenin ve çevre degerlerinin öneminin, Izmir’de pes pese yasanan afetler ile çok daha iyi anlasildiginin altini çizen Baskan Batur, “Çevre ve çevre degerlerinin ne kadar önemli oldugunu bu pandemi döneminde yasiyoruz. Sel, hortum, tsunami gibi afetleri pes pese yasamaya basladik. Çevresel degerler bizim için önemli. Konak'imizin daha saglikli, daha yasanabilir bir kent olmasi ve bunun sürdürülebilir olmasi tüm is birliklerine haziriz” dedi.

Ortak çalismalar devam edecek

Konak’ta göreve geldikleri günden bu yana meslek odalari ile birlikte çalismaya özen gösterdiklerini ifade eden Baskan Batur sözlerini söyle sürdürdü:

“Çevre Mühendisleri Odamizin bilgi birikimlerine, donanimina, akademik deneyimine güveniyoruz ve belediyemizin çalismalarinin dogru ve sürdürülebilir olmasi için verecekleri katkiyi önemsiyoruz. Mesai arkadaslarimiz özellikle atiklarin toplanmasi ve degerlendirilmesi konusunda iyi çalismalar sergiliyor. Bu çalismalar, Çevre Mühendisleri Odamiz da teknik bilgileri, donanimlari ve deneyimleri ile bize destek olmasiyla daha iyi bir noktaya gelecek. Birlikte güzel çalismalar, ortak projeler yapacagimiz için mutluyuz.” 

ÇMO deneyimlerini Konak’a aktaracak

TMMOB Çevre Mühendisleri Odasi Izmir Sube Baskani Emine Helil Inay Kinay da Izmir’in kalbi Konak’ta çevre ve sürdürülebilir bir kent için isbirligi yapmaktan mutlu olduklarini belirterek, “Belediyecilik hizmetlerinde de kentte yasayanlarin saglikli yasamasi, altyapi ile ilgili süreçlerde bu etkenlere dikkat edilmesi gerekiyor. Konak, is yasamiyla, sosyal yasamiyla, her seyiyle Izmir’in kalbi. Biz Konak’ta, hem akademik, hem de piyasada çalisan üye destegimiz ile deneyimlerimizi pratige aktaracak yöntemleri sizlerle yürütebilecegimize inaniyoruz. Konak’taki hayata yönelik pratige geçirme noktasinda da önerilerimiz olacak. Ayni zamanda personelin yetkinligini artiracak ve sürdürülebilir bir yapi saglanacak. Böylece sürdürülebilir yasam dedigimiz süreci önce kurum içinde saglamis olacagiz. Enerji, iklim konusundaki çalismalara uyum saglayabilmek için kurumsal kapasiteyi artiracagiz” diye konustu.