Konfeksiyon sektörü Hollanda'ya 1.5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Konfeksiyon sektörü Hollanda'ya 1.5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Konfeksiyon sektörü Hollanda

Egeli Hazir Giyim Ihracatçilari en büyük dördüncü ihraç pazarlari olan Hollanda’ya yönelik 2018 yilinda gerçeklestirdikleri Sektörel Ticaret Heyeti’nden elde ettikleri olumlu dönüs sonrasinda Hollanda’ya yönelik “Sektörel Ticaret Heyeti” organizasyonlarini geleneksel hale getirme karari aldi.

Ege Hazir Giyim ve Konfeksiyon Ihracatçilari Birligi (EHKIB) Dis Pazar Stratejileri Gelistirme Komitesi tarafindan ilki, 23-25 Ekim 2018 tarihleri arasinda gerçeklestirilen Hollanda Sektörel Ticaret Heyeti, 4-6 Kasim 2019 tarihleri arasinda ikinci kez düzenlenecek.

Hedef Hollanda’ya 1.5 milyar dolar ihracat

Hollanda’nin yillik 15,7 milyar dolar konfeksiyon ürünleri ithal ettigini belirten Ege Hazirgiyim ve Konfeksiyon Ihracatçilari Birligi Baskani Burak Sertbas, Türk konfeksiyon sektörünün Hollanda’ya 1 milyar dolar seviyesinde olan konfeksiyon ihracatini 1.5 milyar dolara tasimak için Amsterdam’in önemli denim ve moda merkezi De Hallen’de kuracaklari stantlarda Hollandali ithalatçilarla ikili is görüsmeleri yapacaklarini kaydetti.

Türkiye’nin Hollanda’ya konfeksiyon ürünleri ihracatinin 2019 yilinin Ocak – Eylül döneminde yüzde 8’lik artisla 823 milyon dolara çiktigi bilgisini paylasan Sertbas, “2019 yilinin 9 aylik döneminde EHKIB üyelerinin Hollanda’ya yaptigi ihracat ise; yüzde 4’lük artisla 66 milyon dolara ulasti. EHKIB’ten Hollanda’ya ihracatta 2020 yilinda 100 milyon dolar hedef belirledik” diye konustu.

Seyfeli; “Hollanda, Belçika ve Almanya’da alicilar gelecek”

Hollanda Sektörel Ticaret Heyeti’ne; Belçika’dan ve Almanya agirlikli Avrupa’nin her tarafindan ithalatçilarin katilimi için Hollanda’da bulunan ve sektördeki en büyük danismanlik firmalari arasinda yer alan ayni zamanda bir moda platformu olan Fashion United firmasi ile isbirligi yaptiklarini dile getiren EHKIB Dis Pazar Stratejileri Gelistirme Komitesi Baskani Seray Seyfeli ise; Avrupa önemli alim gruplarinin etkinlige katilmasini beklediklerini kaydetti.

EHKIB Dis Pazar Stratejileri Gelistirme Komitesi Baskani Seyfeli, 2019 yili Ocak ayinda Almanya’da Munich Fabric Start Fuari’na info stand ile katilarak baslattiklari tanitim ataginda sonraki etkinlikleri ise söyle özetledi; “Subat ayinda Premiere Vision Manufacturing Paris Fuari’na, Eylül ayinda Munich Fabric Start Sourcing Fuari ve Premiere Vision Manufacturing Paris Fuari’na Türkiye Milli Katilim Organizasyonlari gerçeklestirdik. Bu üç fuara 68 firma ile katildik. Mayis ayinda Isveç pazarina yönelik URGE Heyeti yaptik. Haziran ayinda ise Ispanya’da ITMA Tekstil ve Konfeksiyon Makineleri Fuari’na inceleme gezimiz oldu. 2019 yilindaki yurtdisi tanitim etkinliklerimize Hollanda Sektörel Ticaret Heyeti ile nokta koyacagiz” seklinde konustu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °