KONUT SATISI ILE TÜRK VATANDASLIGI BASVURUSUNDA DEGISIKLIK

Vatandaslik basvurusunda alinacak gayrimenkulün degeri 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilecek.

Gündem 13.04.2022 17:24:27 0
KONUT SATISI ILE TÜRK VATANDASLIGI BASVURUSUNDA DEGISIKLIK

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in baskanliginda dün gerçeklestirilen  Cumhurbaskanligi Kabinesi'nde istisnai Türk vatandasligi için satin alinmasi gereken gayrimenkulün degerinin yükseltilmesi görüsüldü. Kabine Toplantisi'nda istisnai Türk vatandasligina basvuru için satin alinacak gayrimenkulün degerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara çikarilmasi kararlastirildi.

Cumhurbaskanligi Kabinesi toplantisinda alinan bu karar ilerleyen günlerde Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girecek.

Sektör temsilcileri bu kararin yerli yatirimcilar için alim firsati olusturacagini ifade ederken, konut fiyatlarini da asagi çekecegini tahmin ediyor.

Özellikle de son dönemde kendi ülkesine iç karisiklik ve savas yasanan Arap ülkeleri ,Orta Dogu ülkeleri, Rusya ve Ukrayna'da yasayan kisiler Türkiye'den vatandaslik almak için ataga geçmisti. TÜIK tarafindan açiklanan yabancilara yapilan konut satislari, Subat ayinda bir önceki yilin ayni ayina göre yüzde 54,9 artarak 4 bin 591 oldu. Subat ayinda toplam konut satislari içinde yabancilara yapilan konut satisinin payi yüzde 4,7 oldu. Yabancilara yapilan konut satislarinda ilk sirayi bin 958 konut satisi ile Istanbul aldi. Istanbul'u sirasiyla bin 99 konut satisi ile Antalya, 288 konut satisi ile Ankara izledi. 




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °