Körfezde bir ilk Görme engelli kanocular yaristi

Körfezde bir ilk  Görme engelli kanocular yaristi

Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin bu yil besincisini düzenledigi Körfez Festivali'nde en büyük ilgiyi yönlendiriciler ile start alan görme engelli kanocular gördü.

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin bu yil besincisini düzenledigi Körfez Festivali’nde en büyük ilgiyi yönlendiriciler ile start alan görme engelli kanocular gördü.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in sporu toplumun her kesimine yayma ve özellikle engellilerin spor yapmasini saglama hedefiyle hareket eden Izmir Büyüksehir Belediyesi, bu yil besincisi düzenlenen Körfez Festivali’nde görme engelliler için de kano yarislari düzenledi. 


Izmir Körfezi üç günlük etkinlikte rüzgarla dans eden yelkenlerin ve sporcularin yarislarina sahne olurken ilk kez düzenlenen görme engelli kano müsabakalari da büyük ilgi çekti. Pasaport Iskelesi ile Konak Pier arasindaki parkurda, arkasindaki yönlendirici ile start alan görme engelli kanocular, 200 metrelik yarisi basariyla tamamladi. Yönlendiriciler adeta “Denizin gözleri” olurken, görme engelli sporcular da ilk kez öylesine büyük bir organizasyonda yarismanin heyecanini yasadi.


Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Hakan Orhunbilge, 1 Temmuz Kabotaj Bayrami ile birlesen Körfez Festivali’ni artik uluslararasi boyuta tasiyacaklarini belirterek, “Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Tunç Soyer’in bu yönde bir istegi var. Hazirliklara erkenden baslayip çok daha büyük bir organizasyonla Izmirlilerin karsisinda olacagiz” dedi. Görme engelli kano yarislarinin büyük ilgi gördügünü ifade eden Orhunbilge, “Ilk kez düzenledigimiz görme engelli kano yarislarini ve büyük begeni toplayan kumandali tekne yarislarini da büyütecegiz” diye konustu.