Tarih: 28.12.2020 06:06

Korona Halk Egitim Merkezleri'ni de vurdu ‘Usta Ögreticiler', Bakan Selçuk'tan yardim istiyor

Facebook Twitter Linked-in

90 bin ‘Usta ögretici’

Bakan Selçuk’tan yardim istiyor

Tüm dünyaya diz çöktürerek binlerce insanin ölmesine sebep olan Yeni Koronavirüsü (Covid-19) ekonomik alanda da ciddi sonuçlar dogurmaya basladi.
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in son olarak ekonomiyi rahatlatacak bir paket açiklamasinin ardindan isveren kesimin rahat bir nefes almasina sebep olsa da birçok sektörde virüsün yarattigi sorunlar büyümeye devam ediyor.
‘Usta ögreticiler’ bosta kaldi
Son olarak Halk Egitim Merkezleri’nde çalisan 90 bine yakin “usta ögreticileri”nde okullarin zorunlu tatile alinmasindan dolayi kurslarina da ara verildi. Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’un “kimseyi magdur etmeyecegiz” demesine ragmen haklarinda hiçbir sekilde islem yapilmadigini söyleyen usta ögreticiler sosyal medya ve twitter üzerinden seslerini duyurmaya çalisiyorlar.


BIMER ve CIMER üzerinden destek amaçli görüsmelerine ragmen olumlu dönüs yapilmadigini belirten egitimciler, mevzuatin degismesi gerektiginin belirtilmesine ragmen hiçbir sekilde degisiklik adina bir islem yapilmadigini dile getirdiler.
Usta ögreticler magdur!..
Egitimciler, “usta ögretici ve ücretli ögretmen olarak magdur olduk. Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’un açiklamalarina ragmen simdi tamamen ortada kaldik. Bu kriz döneminde ücret alamayacaklari için ekonomik anlamda zor günler bizleri bekliyor bu konuda ilgili tüm Bakanliklardan ve yetkililerden yardim beklediklerini söylediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —