Tarih: 13.01.2021 10:55

KORONAVIRÜS ASISINDA SIRALAMA NETLESTI.

Facebook Twitter Linked-in

Çin'den alinan koronavirüs asilarinda beklenen gün geldi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in duyurdugu asilama takvimine göre asilama yarin ya da cuma günü basliyor.

Su ana kadar 3 milyon doz asi tedarik edilirken, Saglik Bakani Fahrettin Koca, bu sayinin kademeli olarak 50 milyona çikacagini açikladi. Uzmanlar Türkiye'de günlük 1.5 milyon civarinda asi yapilabilme kapasitesi oldugunu belirtirken, asilarin nasil bir siralamayla yapilacagi da merak konusu oldu.

ASILAMADA SIRA NASIL OLACAK?

Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü mansetinde yer alan habere göre asilama takvimi 4 asamali olarak hazirlandi. Ilk etapta saglikçilarin asi olmasi planlanirken, saglikçilarin ardindan ikinci sirada 65 yas üstü ve kronik hastalar var. Üçüncü sirada riskli ortamda çalisanlarin (polis, adliye ve yargi personeli, ögretmenler, gida ve lojistik personel, kamu hizmetlerinde görev alanlar) asilanmasi gündemde. Son olarak da takvime göre; 50 ile 64 yas arasi kronik hastaligi olanlar ve 50-64 yas arasi diger kisiler asi olacak.

Tüm bu islemlerin sorunsuz bir sekilde sona ermesiyle de giderek 50 yas alti kronik hastaligi olanlar, 18-49 yas arasi genç yetiskinler asilanacak. Topluma asi uygulamasi agirlikli olarak aile sagligi merkezlerinde yapilacak.

ASI SIRASI NASIL ÖGRENILECEK?

Peki vatandaslar asi olup olmayacagini ya da siranin kendisine geldigini nasil ögrenilecek?

Konuyla ilgili canli yayinda çok önemli açiklamalarda bulunan Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu, vatandaslarin koronavirüs asisi olup olmayacaklarini E-Nabiz sisteminden ya da 2023’e ‘Asila’ yazip SMS atarak ögrenebileceklerini söyledi.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —