KORONAVIRÜS (COVID-19) VAKA ARTISI TÜRKIYE ORTALAMASININ IKI KATINA ÇIKTI.

KORONAVIRÜS (COVID-19) VAKA ARTISI TÜRKIYE ORTALAMASININ IKI KATINA ÇIKTI.

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
KORONAVIRÜS (COVID-19) VAKA ARTISI TÜRKIYE ORTALAMASININ IKI KATINA ÇIKTI.

Üç kentimizde durum vahim!

Edirne Tabip Odasi Baskani Dr. Gürcan Altug, koronavirüs salgininda Edirne, Tekirdag ve Kirklareli'ndeki vaka artislarinin Türkiye ortalamasinin iki katina çiktigini belirterek "14 gün süre ile sokaga çikma kisitlamasi veya yasagi olmalidir" dedi.

Eylül ayinin son haftasindan itibaren Edirne, Tekirdag ve Kirklareli'de olgu artislarinin Türkiye ortalamasinin yaklasik 2 kati olduguna dikkat çeken Edirne Tabipler Odasi Baskani Dr. Gürcan Altug, Bati Marmara illerinde ciddi tehlike oldugunu söyledi.

Koronavirüs salginin Türkiye'de ilk görülmeye basladigi tarihten itibaren günümüze kadar Edirne'de 111 saglik çalisaninin korona virüs salginina yakalandigini belirten Altug, 11 Kasim itibariyle Edirne'de Kredi Yurtlar Kurumu'nda 267 korona virüs hastasi vatandasin bulundugunu ifade etti.

Hamile kadinlar ve çocuklarda vaka artisi oldukça yüksek!

Edirne genelinde son 15 günde koronavirüs vakalarinda ciddi artis yasandiginin altini çizen Altug, Covid-19 testi pozitif çikan hamile  ve çocuk sayisinda ciddi artis yasandigina dikkat çekti. Altug ayrica, acil durum disinda bütün ameliyatlarin durduruldugunu anlatti.

Salginin kontrole alinmasi için acilen Edirne Sinir Kapilarinin bir an önce kapatilmasi ve sehir giris çikislarina kisitlama getirilmesi gerektigini ile süren Dr. Gürcan Altug, "14 gün süre ile sokaga çikma kisitlamasi veya yasagi olmalidir. Temel-zorunlu ve acil mal/hizmet üreten isler disinda tüm islerde çalismalarin durdurulmasi olmak üzere virüsün yayilmasini azaltacak, durduracak önlemler hizla hayata geçirilmelidir" dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °