KORONAVIRÜS HARITASI KÖTÜ GIDISATI GÖSTERIYOR

KORONAVIRÜS HARITASI KÖTÜ GIDISATI GÖSTERIYOR

Türkiye'nin son açiklanan yeni koronavirüs risk haritasi; artan vakalar sonrasi 58 ilin kirmizi kategoride oldugunu gösteriyor. Bu durum yeni kisitlamalari ve düzenlemeleri de beraberinde getirdi.

Dün gerçeklestirilen kabine toplantisiyla birlikte yeni koronavirüs risk haritasi da açiklandi. Mart ayiyla birlikte baslayan normallesme süreciyle paralel artan vaka sayilari sonrasi korkulan oldu ve 58 il kirmizi kategoride yer aldi. Bu gelismeler sonrasi yeni tedbirler ve kisitlamalar da geldi. Iste illerin renk durumlari; 

KIRMIZI KATEGORIDEKI ILLER

Edirne, Kirklareli, Istanbul, Tekirdag, Çanakkale, Balikesir, Izmir, Aydin, Mugla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskisehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Nigde, Aksaray, Nevsehir, Kayseri, Ankara, Kirikkale, Yozgat, Çankiri, Kastamonu, Karabük, Bartin, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adiyaman, Elazig, Erzincan, Giresun, Trabzon, Gümüshane, Bayburt, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Igdir, Zonguldak.

TURUNCU KATEGORIDEKI ILLER

Manisa, Denizli, Burdur, Afyonkarahisar, Adana, Hatay, Kahramanmaras, Tunceli, Bingöl, Agri, Kars, Kirsehir

SARI KATEGORIDEKI ILLER

Usak, Sanliurfa, Diyarbakir, Mardin, Batman, Siirt, Mus, Bitlis, Van, Hakkari

MAVI KATEGORIDEKI ILLER

Sirnak

Genelgeye göre hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasinda tüm Türkiye'de sokaga çikma kisitlamasi uygulamasina devam edilecek. Hafta sonlarinda ise düsük (mavi)ve orta risk (sari) grubunda yer alan illerde hafta sonu sokaga çikma kisitlamasi, hafta içinde oldugu gibi 21.00-05.00 saatleri arasinda uygulanacak.

Yüksek risk grubundaki illerde (turuncu)hafta sonu sokaga çikma kisitlamasi, cuma 21.00-cumartesi 05.00 saatleri arasiyla cumartesi günü saat 21.00'de baslayip pazar gününün tamamini kapsayacak sekilde düzenlenecek kisitlama pazartesi günü saat 05.00'de bitecek.

Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde (kirimizi) ise hafta sonu sokaga çikma kisitlamasi, cuma günü saat 21.00'de baslayip cumartesi ve pazar günlerinin tamamini kapsayarak Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek.