KOSGEB'ten faizsiz finansman destegi

KOSGEB tarafindan KOBI'lere saglanan finansman destek paketinin ikinci asamasi basladi. Daha fazla isletmenin yararlanmasi amaciyla destegin basvuru kosullari degisti. 2020 ve 2019 net satis hasilatlari karsilastirildiginda gelir artisi olmayan isletm

Ekonomi 28.06.2021 17:08:32 0
KOSGEB

KOSGEB'in teknoloji tabanli start-up'lar ile imalat sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli isletmelere yönelik baslattigi Hizli Destek Programi basvuru sartlarinda daha fazla isletmenin yararlanmasi amaciyla kapsam genisletildi. 5 Milyar TL bütçeli destegin ikinci basvuru asamasina geçilmesiyle birlikte gelir kaybi kriterinde 2019 yili toplami ile 2020 toplami yani 12 aylik dönem dikkate alinacak. 2020 ve 2019 net satis hasilatlari karsilastirildiginda gelir artisi olmayan isletmeler programdan yararlanabilecek.

Küçük isletmeler asgari gelir kriterinden muaf

Programda yapilan yenilikler kapsaminda, gelir kaybi KDV beyannamesi üzerinden degil defter türüne bakilmaksizin hesaplanacak. Yenilikçi genç mikro ve küçük isletmeler bu kriterden muaf tutulacak. Isletmelerin Kovid-19 salginindan önce faal olmasi ve 2019 yilinda en az 75 bin lira gelir seviyesine ulasmis olmasi gerekirken yenilikçi genç mikro ve küçük isletmelerde asgari gelir kriterine bakilmayacak. 

Basvurular 9 Temmuz’da sona erecek

Imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerinde faaliyet gösteren daha fazla isletmenin yararlanabilecegi program hakkinda bilgi veren IFASTURK Mali Müsavirlik ve Denetim Kurucusu Mesut Senel, “KOSGEB’in faizsiz geri ödemeli ve teminatsiz destek programiyla mikro ölçekli isletmelere 3 ay 30 bin liraya kadar, küçük isletmelere 3 ay 75 bin liraya kadar destek saglaniyor. 2017 ve sonrasinda kurulan ve yenilikçi faaliyetlerde bulunan isletmelereyse 25 bin liraya kadar ilave destek verilecek. Geri ödemeler, 2024'te baslayacak ve 2025’in sonuna kadar devam edecek. 21 Haziran’da baslayan yeni asama basvurulari, 9 Temmuz’a kadar devam edecek. IFASTURK olarak isletmelerin basvuru süreci boyunca ve sonrasinda destekten verimli sekilde nasil faydalanabilecekleri konusunda gerekli bilgilendirmeleri yaparak programin verimliligine katki saglayacagiz.” açiklamasinda bulundu.

Borçlular için basvuru sartlari esnetildi

Daha önce KOSGEB’den girisimcilik kredisi alanlar da destek kapsaminda bulunuyor. Ilk basvuru döneminde basvurusu reddedilen isletmeler, yeni kosullari karsiliyorlarsa basvuru yapabilecek. Kamu alacaklarinin yeniden yapilandirilmasi kapsaminda vergi veya SGK borcu olan isletmeler, basvuru sirasinda borçlarini erteleyeceklerine veya taksitlendireceklerine iliskin beyanda bulunurlarsa programa basvuru yapabilecek.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °