KTK, Otizmin Kalbine Kortlarda Dokundu

KTK, Otizmin Kalbine Kortlarda Dokundu

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
KTK, Otizmin Kalbine Kortlarda Dokundu

Kültürpark Tenis Kulübü, Izmir'de bir ilke imza atarak, Senior Otizm Farkindalik Tenis Turnuvasi düzenledi. 3-6 Ekim tarihleri arasinda Kültürpark Tenis Kulübü (KTK) kortlarinda gerçeklesen turnuvaya 99 sporcu katildi. Otizm gerçegiyle toplumun yüzlesmesini saglamak, bu sorunla mücadele eden çocuklarin sporla, özellikle de tenisle ne kadar büyük bir gelisim gösterdigini kamuoyuyla paylasmak için düzenlenen turnuva farkli anlara da sahne oldu.

Milli tenisçiyle gösteri maçi

Turnuvada, KTK onur üyesi, Milli Tenisçi Necdet Kestelli ile 14 yasindaki otizmli tenisçi Arda Cengiz gösteri maçi yapti. Arda'nin tenise basladiktan sonra hayatinda meydana gelen degisim korta yansirken, bu özel turnuvada toplanan tüm gelir, spOrBEN Otizm Dernegi’ne bagislandi. KTK'da, Otizm Farkindalik Semineri de veren, spOrBEN Otizm Dernegi Kurucusu Bener Erkorur, "Izmir'de ilk kez böyle bir turnuva düzenlendi. KTK ile birlikte ortak bir sosyal sorumluluk projesinin temelleri atildi" dedi.

"Yüreklere dokunduk"
Turnuvanin ödül töreninde konusan KTK Yönetim Kurulu Baskani Sever Uyaroglu, Otizmde farkindalik çalismalarinda Izmir'in önemini de artiran projenin, tüm tenisseverlerin büyük ilgisi ve destegiyle düzenlendigini söylerken, "KTK olarak sosyal sorumluluk projelerini sürdürecegiz.  Sükredecek çok nedenimiz, dokunacak çok yüregimiz var" dedi.

Turnuvanin kazananlari
Yeni Baslayan Kadin Sampiyonu Seda Can, Yeni Baslayan Erkek Sampiyonu Alper Can, Çift Kadinlar Sampiyonlari Tuba Turhan & Filiz Yilmaz, Çift Erkekler Sampiyonlari Bülent Necimoglu ve Osman Gençer, Karisik Çiftler Sampiyonlari Hande Yesil Öztürk & Kudret Altuglu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °