KÜÇÜK ELLER GÜÇLÜ KALEMLER

KÜÇÜK ELLER GÜÇLÜ KALEMLER

Izmir Il Egitim Müdürlügü tarafindan ''Gelecegin Yazarlari'' projesi baslatildi. Proje ile çocuklarin Türkçeye olan sevgi ve bagliliklarini daha da güçlendirmek, edebiyat ile bag kurmalarini ve söz dagarcikalrinin gelisimi amaçlaniyor.

Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde “Küçük Eller Güçlü Kalemler” slogani ile Gelecegin Yazarlari projesi baslatildi. Projenin temel ilkesi ögrencilerin duygu ve düsünce dünyalarini; milli, kültürel, manevi ve evrensel degerler etrafinda açiga çikartmak olan “Gelecegin Yazarlari” projesi ile çocuk ve edebiyat arasinda bir köprü insa etmek, ayni zamanda ögrencilerin hem söz varliklarini zenginlestirmek hem de Türkçeye olan sevgi ve bagliliklarini daha da güçlendirmek amaçlaniyor.

'Gelecegin Yazarlari' projesi ile ögrencilerin kitap okuma aliskanliklarini gelistirimek, edebi metinler araciligi ile kendilerini yazili olarak ifade edebilme becerilerini gelistirmeyi hedefliyor.

Ankara Üniversitesi Egitim Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Sever, DEU Egitim Fakültesi Türkçe Egitim Bölümünden Dr. Esra Uslu, Doç. Dr. Nevin Akkaya, Doç. Dr. Ibrahim Seçkin Aydin, Dr. Ögretim Üyesi Ali Türkel gibi degerli isimlerin, projeye katilan okullardaki ögretmenlere yönelik yazarlik ve yazma becerileri egitimleri vermelerinin ardindan ögretmenler kendi okullarinda meslektaslari ile bilgi paylasimlarinda bulunacaklar. 


Projeye katilan resmi ilkokul ve ortaokullarda ögrenim gören 2,3,4,5,6,7 ve 8. Sinif ögrencilerinin öykü, ani, tekerleme, masal, siir vb. çocuk edebiyati ürünleri kitap ve e-kitap halinde yayinlandiktan sonra pandemi kosullari göz önünde bulundurularak fuar, senlik vb. etkinliklerde sergilenecek.


Bayrakli Sehit Nazim Bey Ilkögretim Okulu Müdürü Cihan Yesildag proje ile ilgili : “Il Milli Egitim Müdürlügümüz koordinesinde yola çikan bu proje ögrencilerin kendi duygu ve düsünce dünyalarini kelimelere dökmeleri açisindan çok anlamli olmustur. Ögrencilerimizden gelen ürünler bu projenin; küçük ellere dokunan büyük bir proje oldugunu, ögrencilerimizin içindeki yazma istegini, hayal gücünü ortaya çikardigini göstermistir. Projeye katilan ögrencilerimize aslinda yazabilecegini kanitlamistir. Bu projenin gelecegin yazarlarinin kesfedilmesi açisindan vesile olacagina, kitap fuarlarinda kitabi alip imza için sira bekleyecegimiz yazarlar çikaracagina inaniyorum. Bu vesile ile projeyi baslatan Il Milli Egitim Müdürümüz Dr. Murat Mücahit Yentür’e tesekkür ediyorum.”açiklamasinda bulundu.

Bayrakli Sehit Nazim Bey Ilkögretim Okulu Müdür Yardimcisi Serkan Akbulut ise ögrencilerin bu proje ile hayallerini,duygularini ve yaratiliciklarini gelistirdigini belirtti.Çocuklarin bu proje ile  gözlem ve deneyimlerini yaraticilikla birlestirerek yazmaya ilk adimi atacaklarini söyledi.Akbulut;'' Gelecegin Yazarlari Projesini okulumuzda uygulayarak ögrencilerimizin ufkunu genisletme imkani bulduk. Çocuklarimiz kendi yazinsal metinlerini olusturarak ayni zamanda yazinsal kimliklerini de netlestiriyorlar. Bence bu netlik projenin en önemli faydalarindan biri. Projeyi ögrencilerimizle tanistirdigi için Izmir Il Milli Egitim Müdürlügümüze çok tesekkür ederim.”dedi.


Söz konusu okulun ögrenci velisi Fatma Toktas proje sayesinde gelecege dair umutlandigini, çocuklarinin ürettikleri yalin ve saf eserlerle gelecekte çok daha iyi yerlerde olacaklarini hayal edebildigini belirtti. Ögrenci Kübra Karakaya ise kendisinin de arkadaslarinin yazdiklarini görünce heyecanlanip güzel seyler yazmaya çalistigini söyledi. 

Sözlerine projeye iki yüzden fazla okulun katildigini ekleyen Il Milli Egitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, “Biz küçük ellerimizin güçlü kalemleri olduguna inandik ve bu inançla projemizi ortaya koyduk. Sira güçlü kalemi olan küçük yazarlarimizda.” dedi.