Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'dan Izmirlilere müjde

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy Galataport Istanbul tanitim toplantisinda Izmir'de restorasyonuna baslanan Alsancak Tekel Binalari ve Çesme projesi ile ilgili bilgi verdi.

Gündem 26.10.2021 13:43:20 0
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Beyoglu Kültür Yolu Festivali’nin Galataport Istanbul’da düzenlenen tanitim toplantisinda Izmirlilere, Alsancak’taki Tekel binalari ve Çesme Projesi ile ilgili müjde verdi. 

Konusmasinda Alsancak’taki tarihi Tekel binalarina deginen Bakan Ersoy; “Bu arada Izmir’i de unutmus degiliz. Sevgili Izmirliler geçtigimiz aylarda biliyorsunuz Alsancak’ta Tekel Binasi restorasyonuna basladik. Çok hizli bir sekilde 2022 sonuna kadar bu restorasyonu tamamlayip sanatseverlerle bulusturacagiz. Ayrica biliyorsunuz Ege Turizm Merkezi Çesme etabi ile ilgili bir çalismamiz var. Bu plan çalismasi çerçevesinde, yil sonunda planlari askiya çikariyoruz. Birkaç aylik bir gecikme oldu çünkü bölge için çok hassas bir nokta. Izmirliler için Çesmeliler için çok hassas bir nokta. 7 tane üniversitede 50’den fazla akademisyenle projeyi çok detayli bir sekilde çalisiyoruz, projelendiriyoruz. Bölgedeki bütün hassasiyetleri dikkate aliyoruz. Hepsine çözüm üretiyoruz. Ve plan askiya çiktigi zaman, muhtemelen bugüne kadar en detayli sekilde üzerinde çalisilmis, her türlü hassasiyete dikkat edilmis bir turizm projesi olarak Türkiye’nin hayatina geçecek diye düsünüyorum. Bu proje kapsaminda büyük bir Cumhuriyet Köyü ve kültür sanat vadisini de projelendiriyoruz. 2023 itibariyle Tekel Binasi hizmete girdikten sonra ayni Istanbul’daki gibi kültür sanat etkinlikleri yogun bir sekilde baslayacak ve akabinde Çesme ile birlikte daha yaygin bir sekilde bütün yila yayilarak devam edecek. Bu müjdeyi de buradan firsatini bulmusken vermek istiyorum” dedi.  


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °