Tarih: 07.03.2021 12:57

"Kulüplerin hakkini yedirmeyecegim"

Facebook Twitter Linked-in

Son haftalarda birçok kulübün hakem hatalarina yönelik sert açiklamalari sonrasinda Kulüpler Birligi'nin de "VAR" uygulamasini hedef alan çikisi, futbol camiasinda gözleri bu noktaya çevirdi.

Olusturdugu "Dinamik Grup" ile IZVAK Baskan Adayligini açiklayan Emre Sarigedik, "Hakem hatalarina karsi Izmir kulüplerinin hakkini Ankara'da, Istanbul'da, tüm mecralarda arayacagiz. Izmir kulüpleri yalniz degil. Biz gerektigi noktada masaya yumrugu vuracagiz” mesaji verdi.

Sarigedik, "Kulüpler Birligi tarafindan Türkiye Futbol Federasyonu'na "VAR" uygulamasina yönelik olarak yapilan elestiriler, futbolumuz adina endise vericidir. Hakemlerin tarafsizliklarinin böylesine en üst perdeden tartisildigi, neredeyse her hafta birkaç kulübün sert açiklamalar yaptigi bir futbol, seyir zevki düsük bir futbol haline gelir. Bugün için yalnizca Süper Lig'imizde bulunan, önümüzdeki süreçte ise TFF 1. Lig'de de uygulanmasi beklenen VAR sisteminden gelen sikayetler bir an önce degerlendirilmeye alinmalidir. Sezonun basindan beri profesyonel liglerin her kademesinde Izmir kulüplerimizin hakem hatalari nedeniyle kayiplara ugruyor olmasindan büyük rahatsizlik duyuyoruz. Kaygi verici gelismelerin önüne geçmek için atilacak her türlü adimda kagit üstünde degil, sahada ve omuz omuza mücadele eden taraf olacagiz. Izmir kulüplerimizin basariya giden yolda karsisina kasitli bir engel çikmasi durumunda buna sesini yükselten olmak için tasin altina elimizi degil, gövdemizi sokacagiz." ifadelerini kullandi.

IZVAK'in bu konuda çok daha aktif bir görev üstlenmesi gerektigini söyleyen Sarigedik, "Izmir Spor Kulüpleri Birligi Vakfi'nin bize göre islevi stat takibi ve belediye kasasindan çikan parayi dagitma araciliginin ötesinde, 100 yillik camialarin hak arama mücadelesine her platformda destek vermektir. Bu yolda kimseyi karsisina almaktan çekinmemektir." dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —