Kursuna geçit yok

Torbali OSB'de bugün oylanacak olan kursun tesisi ile ilgili olarak Torbali Ticaret Odasi, ilçedeki STK temsilcileri ve köy muhtarlarini Izmir Milletvekili Atilla Kaya ile bulusturdu.

Güncel 25.05.2021 09:57:00 0
Kursuna geçit yok

Toplantida telekonferans yöntemi ile EBSO Baskani Yorgancilar ile de görüsen Vekil Kaya, kursun yatiriminin red edilecegini müjdeledi. 

Torbali OSB’ye kurulmasi planlanan akü geri dönüsüm ve kursun isleme tesisi bugün OSB’nin mütesebbis heyetinde oylanacak. Son bir yildir sik sik gündeme gelen tesis ile ilgili olarak karsi tavir koyan Torbali Ticaret Odasi (TTO), Izmir Milletvekili Atilla Kaya’nin katilimi ile toplanti düzenledi. Toplantiya TTO Baskani Abdulvahap Olgun, AK Parti Ilçe Baskani Selman Günaydin, Meclis Baskani Erkan Aksoy, Ziraat Odasi Baskani Yilmaz Girgin, OSB yöneticileri Volkan Karatoklu, Davut Kirsan, Ahmetli Köyü Muhtari Hasan Kaplan, Özbey Muhtari Semsettin Kanza, Yeniköy Muhtari Bülent Ege, Kaplancik Muhtari Turan Aykir katildi. OSB yönetiminde Torbali Ticaret Odasi’nin iki temsilcisi oldugunu ve bu üyelerin ‘hayir’ oyu kullanacagini ama OSB yönetiminde çogunlugun EBSO’da oldugunu ifade eden TTO Baskani Olgun, Atilla Kaya’dan destek istedi.  

OLGUN: ZEHIRE KARSIYIZ

Oda olarak topraga, suya ve havaya zarar verecek yatirimlara karsi olduklarini ifade eden Olgun “Torbali’daki herkes tesise karsi. 1 yil önce bu tesis kurulacakti, vekillimizin girisimleri ile firma yatirimdan vazgeçti. Fakat simdi sirket kabuk degistirerek yine kursun fabrikasi kurulmasi için OSB’ye basvuru yapti. Vekilimiz Torbalili, bu konuda bize yardimci olmasi ve bu zehire karsi destek olmasini istiyoruz” dedi. Toplanti esnasinda EBSO Baskani Ender Yorgancilar ile telekonferans yöntemi ile görüsen Atilla Kaya yatirimin Torbali’ya verdigi zarari, ilçedeki sivil toplum örgütleri ve muhtarlarin tepkisini ortaya koydu. Vekilin talebini geri çevirmeyen Yorgancilar bölgeye kursun tesisi yatirimina izin verilmeyecegi sözü verdi.

MUHTARLARDAN VEKILE TESEKKÜR

Toplanti sonrasi muhtarlar adina açiklama yapan Ahmetli Muhtari Hasan Kaplan; Atilla Kaya, Torbali Ticaret Odasi ve Ziraat Odasi’na tesekkür etti. Kaplan sunlari söyledi: “Bölgemiz Izmir’in sebze ambari. Böyle bir yatirim hava, su ve topragimizi bozacak. Köylüler ve yöre halki bu yatirma karsi. OSB’de bölgemize zarar verecek, topragimizi zehirleyecek, çocuklarimizin gelecegini yok edecek bir yatirim istemiyoruz. Sayin vekilimiz her konuda bizi kirmiyor, destek oluyor.  Bugün de odamizin daveti ile vekilimiz ile bulustuk. Yine agirligini koydu ve kursun fabrikasini ikinci kez durdurduk. Kendisine çok tesekkür ediyoruz” seklinde konustu. 





Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °