Kurtulus Müzesi için ilk adim atildi

Konak Belediye Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kurulus yildönümünde kente kazandirilacak Kurtulus Müzesi için oybirligi yapti; tarihi Alanyali Konagi'nin, Kurtulus Müzesi olarak hazirlanmasi için Baskan Batur'a yetki verdi.

Güncel 6.03.2021 17:36:28 0
Kurtulus Müzesi için ilk adim atildi

Konak Belediye Meclisi mart ayi ikinci oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçeklesti. Toplantiyi yöneten Konak Belediye Baskani Abdül Batur, oturum baslangicinda meclis üyelerini, Bitlis’te meydana gelen helikopter kazasinda sehit olan askerlerimizin anisina saygi durusunda bulunmaya davet etti. Tüm ülkeyi yasa bogan sehitlerimizin anisina saygi durusunun ardindan sehit yakinlarina bassagligi, yarali askerlere de acil sifalar dileklerinde bulunuldu ve gündem maddelerine geçildi. Konak Belediyesi’nin mart ayi ikinci meclis toplantisina damga vuran madde ise restorasyonu Konak Belediyesi’nce yapilan tarihi Alanyali Konagi’nin, Kurtulus Müzesi olarak kent yasamina yeniden kazandirilmasi amaciyla hazirlanan protokole imza yetkisinin Konak Belediye Baskani Abdül Batur’a oy birligi ile verilmesi oldu. Baskan Batur, Konak Belediye Meclisinin aldigi karar ile Cumhuriyetin 100. yilina yakisan önemli bir çalismanin temelini attigini söyledi. Tarihi Alanyali Konagi’nin “Kurtulusumuzun 100. Yili Ani Evi (Kurtulus Müzesi) olarak kullanilmasi amaciyla hazirlanan hizmet protokolünün imzalanmasi için Konak Belediye Baskani Abdül Batur’a yetki verilmesi ile birlikte Kurtulus Müzesi için yapilacak çalismalar da start almis oldu. 

100. yila yakisan eser

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulus yildönümünde Izmir’e önemli ve anlamli bir eser kazandirilacaginin altini çizen Baskan Batur söyle konustu:

“Özellikle Cumhuriyetimizin yüzüncü yildönümünde böyle bir eserin kazandirilmasi gerçekten çok iyi, çok anlamli bir çalisma olacak. Bugün, çok önemli bir çalismanin temeli atildi. Bütün meclis üyesi arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tunç Soyer’e de duyarli yaklasimi, bu projeye olan katkilari, projenin Cumhuriyetin kurulusunun 100. yildönümüne yetismesi konusunda ayni prensiple hareket etmesi ve bu konudaki kararliligi için ayrica tesekkür ediyorum.” 

Baskan Batur, Kurtulus Müzesi ile ilgili çalismalar için kurulacak komisyona baskanlik edecek olan, Izmir Büyüksehir Belediyesi Milli Bayramlar Kutlama Kurulu Baskani ve Konak Belediye Meclis Üyesi Ulvi Pug’a söz verdi. Cumhuriyetin kurulusunun yüzüncü yilinda Izmir’e bir Kurtulus Müzesi kazandiracak olmanin heyecanini yasadiklarini ifade eden Pug, “Izmir’de bu dönem biz çok sansliyiz çünkü Konak’ta da büyüksehirde de hem kalbi hem de akli vatan, millet sevgisi ve hizmet aski ile dolu olarak çalisan iki yöneticimiz var. Ayni zamanda birçok önemli Milli bayramimizin yüzüncü yillarini kutlama onuru ve sorumlulugu da bu döneme denk geliyor.  Atatürkçülügün baskenti Izmir’e Cumhuriyetimizin yüzüncü yildönümünde bir Kurtulus Müzesi kazandiracak olmanin heyecani içindeyiz” dedi. 

Kentsel dönüsüm için çalismalar hizlandi

Izmir Büyüksehir Belediye Meclisi’nde geçtigimiz hafta kabul edilen, kentteki hasarli, riskli yapilarin hak kaybi yasanmadan dönüsümüne iliskin kararla ilgili önergeler de mecliste görüsüldü. Karara uygun olarak Hatay ve Alsancak bölgelerinde mevcut plandaki durumu korunacak alan sinirlarinin belirlenmesi ve bu alanlar için yapilacak düzenlemelerle ilgili iki önerge Kentsel Dönüsüm ve Imar Komisyonlarina havale edildi. Konak Belediye Baskani Abdül Batur, komisyonlara gönderilen önergeler için meclisi önümüzdeki hafta olaganüstü toplayacaklarini ifade ederek, “Büyüksehirden konsensüs ile onaylanan, kent içindeki dönüsümü tesvik edecek mevcut plandaki durumu korunacak alanlarin belirlenmesi ile ilgili teknik arkadaslarimiz tarafindan Konak’ta iki bölge seçildi. Önümüzdeki hafta olaganüstü bir meclis yaparak Büyüksehire gönderilmesi ve vatandasinda bu konuda içinin rahatlamasi gerekiyor” dedi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °