Kusadasi'ni saganak yagmur vurdu: Istinat duvari çöktü

Gece yarisi baslayan ve siddetlenen gök gürültülü saganak yagmur nedeniyle Kusadasi'nda çevre yolunun bir bölümü trafige kapandi, bazi evlerin zemin katlarini su basti, bir sitenin istinat duvari araçlarin üzerine çöktü.

Gündem 5.01.2021 09:44:54 0
Kusadasi


Saganak yagmur Kusadasi’nda etkili oldu. Gece yarisi baslayan ve siddetlenen gök gürültülü saganak yagmur nedeniyle Kusadasi’nda çevre yolunun bir bölümü trafige kapandi, bazi evlerin zemin katlarini su basti, bir sitenin istinat duvari araçlarin üzerine çöktü.

Kusadasi’nda gece yarisi 02.45’de baslayan ve ilçeyi etkisi altina alan gök gürültülü saganak yagmur yaklasik yarim saat sürdü. Metrekareye yaklasik 75 kilogram düsen yagisin etkisiyle Kusadasi-Söke-Selçuk çevre yolunun otogar ile Ticaret Odasi arasinda kalan bölümü sular altinda kaldi. Sokaga çikma yasagina ragmen yolda olan iki araç bir anda siddetlenen yagmur nedeniyle yolda kaldi. Kusadasi çevre yolunun otogar ile Ticaret Odasi arasinda kalan bölümü trafige kapanirken, polis ve itfaiye ekipleri yolda önlemler aldi. Yagmurun etkisini arttirmasiyla Kusadasi’nin bir bölümünde yarim saat süreyle elektrikler de kesildi. Kusadasi merkezi ile Davutlar ve Güzelçamli’da yagmur nedeniyle bazi evlerin zemin katlarini su basarken, Kadinlar Denizi Mahallesi Çimtur Sitesi’nin istinat duvari park halindeki araçlarin üzerinde devrildi.

Bu arada, gök gürültülü saganak yagmur nedeniyle Kusadasi Belediyesi ve Aydin Büyüksehir Belediyesi ekipleri sehir genelinde önlemler aldi. Sehir içinde olumsuzlara aninda müdahale eden ekipler su taskinlarini önlemek için araçlarla ve personelle müdahale etti.(IHA)


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °