Kütüphane Haftasi'na Bergama'dan Hekim Galenos kitabi

Bergama Belediyesi tarafindan önemli bir kültür yayinina daha imza atildi. Bu hizmetin Kütüphane Haftasi'na (29 Mart – 04 Nisan) denk gelmesi ayri bir anlam kazandi.

Kültür Sanat 29.03.2021 19:44:34 0
Kütüphane Haftasi

Geçtigimiz ay e-yayin olarak okuyucularla bulusturulan ‘Bergama 1838’ kitabi ardindan bu kez Hekimler Imparatoru, tüm Dünya’da Tibbin Babasi olarak kabul edilen ve Hipokrat’tan sonra en çok bilinen Bergamali Hekim Galenos’un ‘Tip Ekolleri Erdemli Tabip Filozof Olmali’ kitabi Türkçe’ye çevrildi. Ayrica “Tabip Filozof Bergamali Galenos’ adi ile Hekim Galenos’un hayati kaleme alindi. Baskan Kostu, “Bu eserleri degerli halkimizin ve bilim insanlarinin hizmetine sunmaktan dolayi onur duyuyoruz” dedi.

Erciyes Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Özcan Akdag ve Doç. Dr. Osman Bayder ve Bergama Belediyesi isbirligi ile Bergamali Galenos’un ‘Tip Ekolleri Erdemli Tabip Filozof Olmali’ eseri ‘Elestirmeli Metin’ olarak Arapça’dan Türkçe’ye çevrildi. Ayrica Doç. Dr. Özcan Akdag tarafindan ‘Tabip Filozof Bergamali Galenos’ adi ile Hekim Galenos’un hayati ve çalismalari hakkinda bir kitap yazildi. 

HER IKI KITAP ILK OLARAK BERGAMA BELEDIYESI KÜTÜPHANESI’NDE OKUYUCULARLA BULUSTU 

Basimi gerçeklestirilen her iki kitap, Belediye Baskani Hakan Kostu tarafindan Bergama Kültür Merkezi’nde yer alan Kütüphaneye götürüldü. Her iki kitap ilk olarak Bergama Kültür Merkezi (BerKM) içerisinde yer alan Kütüphane de okuyucularla bulustu. 

BASKAN KOSTU; “KORONAVIRÜS’E RAGMEN BOS DURMADIK”

Kitabin dagitiminin planlandigini ve kisa bir zaman içerisinde dagitimina baslanacagini açiklayan Belediye Baskani Hakan Kostu, “Hekimler Imparatoru olarak bilinen Tibbin babasi olarak kabul edilen ve Hipokrat’tan sonra en çok bilinen Bergama'li Galenos'un, ‘Tip Ekolleri ve Erdemli Tabip Filozof Olmali’ isimli eserini okuyuculara ve bilim dünyasinin hizmetine sunmanin sevincini yasiyoruz. ‘Bergama 1838’ e-yayinindan sonra bir kültür hizmetini daha yapmanin onurunu duyuyoruz. Koronavirüs salginin yasandigi bu dönemde hizmet ve projelerimizde oldugu gibi kültür hizmetlerinde de çalismalarimiza ara vermeden devam ettik, etmeye devam ediyoruz. Bergama Belediyesi olarak bilim ve kültür mirasina katkida bulunmaktan son derece memnunuz. Bergama’mizin kültür mirasina isik tutup, Hekim Galenos’un çalismalari hakkinda akademik çalisma yapan bilim insanlarina olanak saglamis olmaktan dolayi da ayrica sevinçliyiz. Bu degerli çalismalarin Bergama’miza hayirli olmasini diliyorum” dedi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °