KÜTÜPHANE HAFTASINDA KITAP KURTLARINA ÖDÜL

Izmir'in Foça Ilçesi'nde Kütüphaneler Haftasi dolayisiyla yil içinde en çok kitap okuyan ögrenciler ödüllendirildi. Ilçe Halk Kütüphanesi'ndeki kayitlar esas alinarak belirlenen ögrenciler birer kitap kurdu çikti. 7'den 70'e tüm vatan

Gündem 31.03.2021 19:45:45 0
KÜTÜPHANE HAFTASINDA KITAP KURTLARINA ÖDÜL
DOGRU BILGIYI AYIRT ETMEK ÖNEMLI

Foça Kaymakami Ali Çetin’in makaminda gerçeklestirilen ödül törenine Foça Ilçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Ümmü Gülsüm Turgut ve ögrencilerin aileleri de katildi. Bir yil içinde okudugu 60 kitapla birinci olan Reha Necla Midilli Ortaokulu ögrencisi Gaye Çelik, 52 kitapla ikinci olan reha Midilli Ilkokulu ögrencisi  Duru Kömüldas, 45 kitapla üçüncü olan Bedia Midilli Ilkokulu ögrencisi Muhammet Melih Yesilbas’in ödüllerini Kaymakam Ali Çetin verdi.  Ögrenci ve ailelerle sohbet eden Çetin; günümüzde bilgiye ulasmanin çok ve degisik yollari oldugunu, ancak bilgi kirlliligi de yasandigini belirterek dogru bilgiyi ayirt etmenin önem kazandigini söyledi. Ali Çetin ; “  Dogru ve yanlis bilgiyi ayirt etmek çok zor.  Günümüzde intrnete girdiginiz zaman  dünya kadar bilgi var.  Bunlarin bu genç yasta dogrusunu nasil bulacagiz. Bilgiye ulasmak isteyen insanlar çok farkli olur. Ülkemizde dünyada fark yaratacak insan, ancak okumakla ve bilgiye ulasma istegiyle olur. “dedi.

7’DEN 70’E HERKESI KÜTÜPHANELERE  BEKLIYORUZ

Ilçe Halk Kütüphanesi  Sorumlusu Ümmü Gülsüm Turgut ise kütüphaneciler olarak 7’den 70’e herkesi kütüphanelere beklediklerini söyledi. Ümmü Gülsüm Turgut;” Mart Ay’inin son haftasini Kütüphane Haftasi olarak kutlamaktayiz.  Ülke genelinde her yerde, etkinlikler, konserler, çocuklarla birlikte okullarda etkinlikler düzenleyip, bu etkinlikleri yaymaya çalisiyoruz. Çocuklarimizla, aileleriyle bütünlesip Kütüphane Haftasi’ni renkli sekilde kutluyoruz.  Bu sene maalesef pandemi sebebiyle çok etkinlik yapamasak ta çocuklarimizi ödüllendirmek istedik. Ödüllerini verdigimiz ufak bi etkinligimiz oldu. Çocuklarimizi okumaya tesvik etmek istiyoruz. Kütüphaneci olarak görevimiz çocuklarimizin gelecegimizi aydinlatacak nesillerin daha okuyan, bilgiye hakim olan, bilgi sahibi olan insanlar olarak yetismeleri için katki sunmak.   Okuyan nesiller yetistirmek için, daha aydinlik nesiller yetistirmek için, biz kütüphaneciler degerli velilerimizi, vatandaslarimizi 7’den 70’e herkesi kütüphanelerimize bekliyoruz. “ dedi.


 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °