Kuzey Makedonyali Baskanlar, Ödemis'teydi.

Kuzey Makedonya'dan Butel Belediye Baskani Velimir Smilevski ve Kisala Voda Belediye Baskani Filip Temelkovski üç gün boyunca Ödemis'e konuk oldu.

Güncel 28.05.2021 17:23:08 0
Kuzey Makedonyali Baskanlar, Ödemis

Kuzey Makedonya'dan Butel Belediye Baskani Velimir Smilevski ve Kisala Voda Belediye Baskani Filip Temelkovski üç gün boyunca Ödemis’e konuk oldu. Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, “Bu sicak ziyaretle inaniyorum ki kentlerimiz arasinda kültürel ve ekonomik köprülerin, yeni isbirligi alanlarinin temellerini atmis olduk” dedi.

Kuzey Makdonya’nin Butel Belediye Baskani Velimir Smilevski ve Kisala Voda Belediye Baskani Filip Temelkovski, beraberindeki yöneticiler ve is insanlariyla birlikte üç gün boyunca Ödemis’te temaslarda bulundu. Programin ilk gününde Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris’i makaminda ziyaret eden Konuk Baskanlara, Ödemis Ticaret Odasi Baskani Rifat Eris ve yönetim kurulu üyeleri eslik etti. Heyet daha sonra Ödemis Belediyesi’nin çalismalarini yerinde inceledi. Baskan Mehmet Eris, proje ve çalismalarla ilgili bilgi verdi.

Smilevski ve Temelkovski, programin ikinci gününde Ödemis Ticaret Odasi heyeti ile birlikte Ödemis’in süs bitkileri ve fidancilik üretim merkezlerini, sanayi kuruluslarini, süt ve süt ürünleri endüstrisi tesislerini inceleyip bilgi aldi.

Tarih, doga ve kültür turu

Programin üçüncü gününde Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris ve Beydag Belediye Baskani Feridun Yilmazlar ile birlikte Ödemis’in tarihi ve dogal güzelliklerini adimlayan konuklar, Ödemis Belediyesi’nin Gölcük Mahallesi’ndeki Ipek Evi’ne de konuk olarak tirtildan kozaya dogru ilerleyisi yerinde gördü. Ipekböcekçiligini yeniden canlandiran kadin üreticiler, ipege giden emek dolu yolculukla ilgili bilgiler verdi.

Gölcük Yaylasi, Bozdag ve tarihi Birgi’yi ziyaret eden heyet, kentin tarihine ve kültürüne isik tutan Ödemis Belediyesi Yildiz Kent Arsivi ve Müzesi’ne konuk oldu. Konuk Baskanlar, kentin geleneksel üretimlerinden keçecilikle ilgili de incelemelerde bulundu.

Baskan Eris: “Kültürel ve ekonomik köprülerin temelini attik”

Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, son derece verimli program gerçeklestigini ifade ederek, 

“Kuzey Makedonya'dan Butel Belediye Baskanimiz Sayin Velimir Smilevski ve Kisala Voda Belediye Baskanimiz Sayin Filip Temelkovski'yi ve beraberindeki konuklarimizi, kentimizde ve belediyemizde agirlamaktan onur duyduk. Bu sicak ziyaretle inaniyorum ki kültürel ve ekonomik köprülerin, yeni isbirligi alanlarinin temellerini atmis olduk. Zaten kültür anlaminda ortak geçmisten gelen baglar var. Bu baglari güçlendirmek adina güzel bir ziyaret gerçeklesti.

Kentimizin tanitimi adina son derece yararli bir program oldu. Ödemis hem dogasiyla, hem tarihiyle, hem de bereketli topraklar üzerinde ürettikleriyle büyük bir potansiyel tasiyor. Bu potansiyeli hep birlikte harekete geçirmemiz gerekiyor. Kentimizin ve ürettiklerimizin her platformda tanitimi için çalismaya devam edecegiz. 

Konuk Baskanlarimiza ve beraberindeki konuklarimiza, bu ziyaretin gelismesine katki sunan Mustafa Gülerce ve Nihat Yeke’ye tesekkür ediyoruz. Bundan sonra da kentlerimiz için temaslarimiz sürecektir” diye konustu.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °