Tarih: 18.04.2021 11:55

Laser Genç Milli Takimi belli oldu

Facebook Twitter Linked-in

Laser 4.7 sinifinda 34 kulüpten 104 yelkenci, Laser Radial sinifinda 17 kulüpten 37 yelkenci ve Laser Standard sinifinda 6 kulüpten 8 yelkenci birbirinden heyecanli yarislara imza atarken dereceye giren sporcular Milli Takim’a girmeye hak kazandi.

Türkiye Yelken Federasyonu Baskani Özlem Akdurak “Içinden geçtigimiz dönem hepimizi bazi seylerden mahrum birakiyor. Bu yüzden bu zor kosullara ragmen sporunuza devam ettiginiz için hakemlerimizi, antrenörlerimizi ve sporcularimizi buraya geldigi için hem tebrik hem de tesekkür ediyorum. Denizin üstünde bu sporu yapan bu yarisa katilan ve kulüplerinde spora devam eden arkadaslariniz adina onlarin ailelerine, yetistiren antrenörlerine ve bu imkani sunan zorluklarla mücadele eden kulüp yönetimlerine tesekkür ediyorum” dedi. 

Baskan Akdurak sözlerine söyle devam etti: “Sayin Bakanimizin geçen yilki girisimleriyle, artik milli forma giymeye hak kazanmis sporcularimizin akademik ve spor hayatlari daha dengeli olacak. Bu amaçla olusturulan spor bursunu geçen yil 12 arkadasiniz hak etti. Inaniyorum ki bu imkanlar sizlerin spor hayatinizi devam ettirebilmeniz için önemli bir motivasyon kaynagi olacak.”

Baskan Akdurak “Bu yarisi dört dörtlük organize eden, destek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Ev sahipliginden dolayi Göztepe Spor Kulübü Yelken Subesi’ne, Urla Deniz Kulübü’ne, Kaymakamligimiza, Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne, Gençlik Spor Il Müdürlügü’ne büyük desteklerinden dolayi ayri ayri tesekkür ediyorum. Seçilen arkadaslarimizi kutluyor, Milli formayi en iyi sekilde giyeceklerine ve bayragimizi göndere çekeceklerine gönülden inaniyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Izmir Gençlik ve Spor Il Müdürü Murat Eskici ise denizdeki sporcularin mücadeleyi gördügünü, hakemlerin, antrenörlerin birbirine destek oldugunu Milli Takim seçmelerinin sorunsuz bir sekilde devam etmesi için gösterdikleri gayrete sahit oldugunu belirtirken “Milli Takim’a seçilen sporcularimizi tebrik ediyor; Olimpiyat Oyunlari’na gidecek sporcularimiza da basarilar diliyorum” dedi.

Laser Standard Genel kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Umut Efe Alpkoçak birinci, B.B. Bodrumspor Yelken Subesi’nden Efe Agan ikinci, Çesme Yelken Gençlik Spor Kulübü’nden Doruk Demircan üçüncü oldu. Laser Standard Genç kategorisinde Çesme Yelken Gençlik Spor Kulübü’nden Doruk Demircan birinciligi elde ederken Fenerbahçe Dogus Yelken’den Uygar Kizilkaya ikinci sirada, Istanbul Yelken Kulübü’nden Ege Dündar üçüncü sirada yer aldi. 

Laser Radial Genel kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Ecem Güzel birinci, Umut Eyriparmak ikinci, Ali Zorbey Pekiner üçüncü oldu. Laser Radial Kadin kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Ecem Güzel birinci olurken Fenerbahçe Dogus Yelken’den Lara Nalbantoglu ikinciligi, Deniz Dönertas üçüncülügü elde etti. Laser Radial Genç kategorisinde ise Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Umut Eyriparmak birinci, B.B. Bodrumspor Yelken Subesi’nden Kemal Ege Özgün ikinci, Karsiyaka Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Derin Baytur üçüncü oldu.

Laser 4.7 Genel kategorisinde Fenerbahçe Dogus Yelken’den Can Veysel Kaska birinciligin sahibi olurken Istanbul Yelken Kulübü’nden Kemal Eren Turhan ikinci sirada, Teos Yat ve Yelken Kulübü’nden Mustafa Öztuncel üçüncü sirada, Istanbul Yelken Kulübü’nden Ali Berk Birer dördüncü sirada, ferdi olarak yarisan Tan Onat Ögütcü besinci sirada yer aldi. Laser 4.7 Kiz kategorisinde Büyükçekmece Yelken ve Su Sporlari Kulübü’nden Bahar Alkan birinci, Tekirdag Yelken Ihtisas Kulübü’nden Hilal Melek Pehlivanoglu ikinci, Turgutreis Yelken Kulübü’nden Bilge Nur Yazici üçüncü oldu. Laser 4.7 Junior kategorisinde ise Teos Yat ve Yelken Kulübü’nden Mustafa Öztuncel birinciligi, Istanbul Yelken Kulübü’nden Eren Üçsel ikinciligi, Teos Yat ve Yelken Kulübü’nden Deniz Akis üçüncülügü elde etti.

Laser Genç 2021 Milli Takimi su isimlerden olustu:

Laser 4.7 Milli Takimi

Can Veysel Kaska - Fenerbahçe Dogus Yelken

Kemal Eren Turan - Istanbul Yelken Kulübü 

Mustafacan Öztuncel - Teos Yat ve Yelken Kulübü

Ali Berk Birer - Istanbul Yelken Kulübü 

Bahar Alkan Büyükçekmece Yelken ve Su Sporlari Kulübü

Hilal Melek Pehlivanoglu - Tekirdag Yelken Ihtisas Kulübü

Laser Radial Milli Takimi

Umut Eyriparmak - Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi

Kemal Ege Özgün - B.B. Bodrumspor Yelken Subesi

Derin Baytur - Karsiyaka Spor Kulübü Yelken Subesi

Meriç Erdagli - Tekirdag Yelken Ihtisas Kulübü 

Zülal Alev Erkan - Tekirdag Yelken Ihtisas Kulübü 

Lara Nalbantoglu - Fenerbahçe Dogus Yelken


Laser Standard Milli Takimi

Doruk Demircan - Çesme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü

Uygar Kizilkaya - Fenerbahçe Dogus Yelken





Dereceye girenler siralama:

Laser Standard Genel

1. Umut Efe Alpkoçak - Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi 

2. Efe Agan - B.B. Bodrumspor Yelken Subesi

3. Doruk Demircan - Çesme Yelken Gençlik Spor Kulübü


Laser Standard Genç 

1. Doruk Demircan - Çesme Yelken Gençlik Spor Kulübü

2. Uygar Kizilkaya - Fenerbahçe Dogus Yelken

3. Ege Dündar - Istanbul Yelken Kulübü


Laser Radial Genel 

1. Ecem Güzel - Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi

2. Umut Eyriparmak - Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi

3. Ali Zorbey Pekiner - Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi


Laser Radial Kadin 

1. Ecem Güzel - Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi

2. Lara Nalbantoglu - Fenerbahçe Dogus Yelken

3. Deniz Dönertas - Fenerbahçe Dogus Yelken


Laser Radial Genç 

1. Umut Eyriparmak - Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi

2. Kemal Ege Özgün - B.B. Bodrumspor Yelken Subesi

3. Derin Baytur - Karsiyaka Spor Kulübü Yelken Subesi 

Laser 4.7 Genel 

1. Can Veysel Kaska - Fenerbahçe Dogus Yelken

2. Kemal Eren Turhan - Istanbul Yelken Kulübü

3. Mustafa Öztuncel - Teos Yat ve Yelken Kulübü

4. Ali Berk Birer - Istanbul Yelken Kulübü

5. Tan Onat Ögütcü - Ferdi 


Laser 4.7 Kiz 

1. Bahar Alkan - Büyükçekmece Yelken ve Su Sporlari Kulübü

2. Hilal Melek Pehlivanoglu - Tekirdag Yelken Ihtisas Kulübü

3. Bilge Nur Yazici - Turgutreis Yelken Kulübü


Laser 4.7 Junior 

1. Mustafa Öztuncel - Teos Yat ve Yelken Kulübü

2. Eren Üçsel - Istanbul Yelken Kulübü

3. Deniz Akis - Teos Yat ve Yelken Kulübü






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —