LGS HEYECANI BASLADI!

LGS HEYECANI BASLADI!

LGS yaklasiyor. Sinav herhangi olaganüstü bir gelisme olmazsa, 6 Haziran tarihinde yapilacak. Yaklasik bir yila yakin, uzaktan egitim alan 8. sinif ögrencileri ve aileler ise tedirgin. CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdogan, LGS sinavina iliskin son bilgileri a

Milli Egitim Bakanligi (MEB), Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsamindaki merkezi sinavin 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçeklestirilecegini duyurmustu.

Sinava iliskin merak edilenler ve ailelerin talepleri var. Aileler bu yil pandemi süreci nedeniyle orta ögretim basari puaninin dikkate alinmamasini istiyor. 

Milli Egitim Bakanligi, bu talepleri Egitim Bilim Kurulu'nun da tavsiyeleri dogrultusunda degerlendirecek. Ilerleyen günlerde sinav kilavuzunda bu durum netlesmis olacak. 6., 7., ve 8. sinif notlari ile belirlenen basari puaniyla ilgili son durum yapilan çalisma sonucu netlesecek.

LGS ile ilgili merak edilen bir diger konuda sinav sorularinin içerigi. Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, geçtigimiz hafta CNN TÜRK yayininda bu konuya deginmisti. Bu yil Türkçede dilbilgisi sorusu sorulmayacak. Sinavda muhakeme ve tahlili ölçmeye dönük sorular olacak. (CNN TÜRK)

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk ""LGS'ye hazirlanan ögrencilerimizin çalismalarini kolaylastirip daha rahat bir hazirlik süreci geçirmeleri için onlari örnek sorularla desteklemeye devam ediyoruz." dedi.