Tarih: 06.05.2021 19:41

Libya ile Yunanistan arasinda fikir ayriligi

Facebook Twitter Linked-in

Habertürk’ te yayinlanan habere göre; Dibeybe, Katar merkezli Al Jazeera kanalina verdigi mülakatta Libya krizindeki son gelismelere iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ile Libya arasinda 27 Kasim 2019'da imzalanan ve Yunanistan'in karsi çiktigi Deniz Yetki Alanlarinin Sinirlandirilmasina Iliskin Mutabakat Muhtirasi hakkinda görüsü sorulan Dibeybe, muhtiraya bagli kalacaklarini kaydederek sunlari söyledi:

"Libya ve Türkiye arasindaki deniz anlasmasi konusunda Yunanistan ile ayni fikirde degiliz. Libyalilarin çikarina hizmet eden bu anlasmadan ayrilmayacagiz."

"PARALI ASKERLERIN BÖLGEDEN ÇIKARILMASI..."

Dibeybe, ülkenin dogusundaki gayrimesru güçlerin lideri Halife Hafter saflarinda bulunan yabanci parali askerlerin varligina iliskin, Rusya, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE),Misir ve Fransa gibi bölgesel ve uluslararasi aktörlerle konuyu görüstüklerini kaydederek, "Bu ülkelerle yaptigimiz görüsmeler neticesinde parali askerlerin Libya'dan çikarilmasi yönünde iyiye isaretler var." diye konustu.

Nisan ayinda Bingazi kentine yapacagi ziyaretin Halife Hafter milislerinin engellemesi nedeniyle iptal edildigi iddiasini da degerlendiren Dibeybe, kentte yapacagi kabine toplantisinin "bazi lojistik durumlar nedeniyle ertelendigini" ve Bingazi'deki toplantiyi yakinda yapacaklarini açikladi.

TÜRK HEYETININ LIBYA ZIYARETI

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ve Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ile Genelkurmay Baskani Org. Yasar Güler ve MIT Baskani Hakan Fidan dün Libya'ya gitmisti. Bakan Çavusoglu ziyarette yaptigi açiklamada, "Libya'nin bütünlügü, egemenligi, bagimsizligi ve siyasi birliginin muhafazasina önem veriyoruz" ifadelerini kullanmisti.

Yunanistan Basbakani Miçotakis ise 3 hafta önce, Türkiye ile Libya arasinda 27 Kasim 2019'da imzalanan Deniz Yetki Alanlarinin Sinirlandirilmasina iliskin açiklamada bulunmus, "Yunanistan ve Libya, Deniz Yetki Alanlarinin Sinirlandirilmasi görüsmesi için derhal tekrar baslama karari aldi" demisti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —