Tarih: 28.12.2020 06:06

LIBYA TEZKERESININ SÜRESI UZATILDI

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasini tasiyan ve Libya'ya asker gönderilmesine iliskin sürenin 18 ay daha uzatilmasini öngören tezkere kabul edildi.

Meclis Baskan vekili Süreyya Sadi Bilgiç baskanliginda toplanan TBMM Genel Kurulu' nda TSK unsurlarinin Libya'ya gönderilmesine iliskin tezkerenin süresi ele alindi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasini tasiyan tezkere, görüsülerek kabul edildi.

Tezkere ile Libya halkinin ihtiyaci olan insani yardimlari ulastirmak, Ulusal Mütabakat Hükümeti (UMH) tarafindan talep edilen destegi sürdürmek, bu süreç sonrasinda meydana gelebilecek gelismeler istikametinde Türkiye'nin yüksek menfaatlerini etkili bir sekilde korumak ve kollamak, gelismelerin seyrine göre ileride telafisi güç bir durumla karsilasmamak için süratli ve dinamik bir politika izlenmesine yardimci olmak üzere hudut, sümul, miktar ve zamani Cumhurbaskani' nca takdir ve tayin olunacak sekilde, Türk Silahli Kuvvetleri' nin gerektigi takdirde Türkiye sinirlari disinda harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabanci ülkelere gönderilmesi, bu kuvvetlerin Cumhurbaskani' nin belirleyecegi esaslara göre kullanilmasi ile risk ve tehditlerin giderilmesi için her türlü tedbirin alinmasi ve bunlara imkan saglayacak düzenlemelerin Cumhurbaskani tarafindan belirlenecek esaslara göre yapilmasi hedefleniyor. Libya Tezkeresi' nin süresi 2 Ocak 2021'den itibaren 18 ay daha uzatildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —