Liseli Gürel'den Sosyal Sorumluluk Projesi

Liseli Gürel'den Sosyal Sorumluluk Projesi

Gündem 28.12.2020 06:06:49 0
Liseli Gürel

Arkadaslariyla birlikte Bayrakli'da maddi ihtiyaci olan ilkokul ögrencilerine matematik dersi vermek isteyen Amerikan Koleji 11.sinif ögrencisi Gürel Ari, Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal'i ziyaret etti. Ögrencilerin örnek davranisindan memnuniyet duyan Baskan Sandal, "Sizin gibi gençler bizlerin umudunu artiriyor. Üzerimize ne düsüyorsa yapariz" dedi.

Amerikan Koleji Lise 3. sinif ögrencisi Gürel Ari, Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal'i ziyaret ederek, ilkokul ögrencilerine yönelik sosyal sorumluluk projesini anlatti. 3 ve 4. sinif ögrencilerine matematik egitimi vermek isteyen basarili ögrenci, imkani olmayan ögrencilere arkadaslariyla birlikte destek olmak istediklerini ileterek, örnek davranis sergiledi. Geçtigimiz dönemde birkaç kez ögrencilerle Bayrakli kütüphanelerinde bir araya geldiklerini anlatan 17 yasindaki Gürel Ari, "Geçen sene birkaç arkadasimla beraber aklimiza küçük çocuklara ders verme fikri geldi. Bayrakli'da maddi durumlari Alsancak, Karsiyaka gibi yerlerden biraz daha kötü durumda olan ögrenciler bulundugunu biliyorum. Daha önce kütüphanede birkaç etkinlik yaparak çocuklara egitim verdik. Bunu bos zamanlarimizda sürdürmek ve çocuklara destek olmak istiyoruz. Biz de sürekli bir seyler ögrenmek ve çocuklara da ögretmek istiyoruz. Onlarin da ögrenmek istediklerini görüyoruz. Çok zeki çocuklar var ve biz bu çocuklara katki saglamak istiyoruz" diye konustu.

Umudumuz artiyor

Basarili ögrencinin bu tutumundan memnuniyet duyan Baskan Sandal ise, kisa sürede projeyi hayata geçirebileceklerini belirterek, "Insanin içinin güzelligi yüzüne yansir. Böyle bir sorumluluk alman bizleri çok mutlu etti. Biz de sizlere destek olmak anlaminda elimizden ne geliyorsa yapariz. Sizin gibi gençler çalisma azmimizi, umudumuzu artiriyor. Biz de istiyoruz ki; tüm çocuklarimiz okuyabilsin. Bu kapsamda Izmir'de maddi ihtiyaçlari olan 2 bin ögrenci tespit ettik ve onlara destek oluyoruz. Önümüzdeki süreçte bütçemiz ölçeginde daha fazla çocugumuza destek olacagiz. Örnek davranisinizdan dolayi seni ve arkadaslarini kutluyor, basarilar diliyor ve tesekkür ediyorum" dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °