Tarih: 28.12.2020 06:06

Macar Firmalar, IZTO'da Türk Partner Aradi

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Ticaret Odasi’nin uluslararasi temaslari hiz kesmeden sürüyor. 2019 yili basindan itibaren 38 yabanci heyet ile görüsme gerçeklestirerek anlasmalar imzalayan, çesitli projeler gelistiren ve ticari baglantilarin yapilmasi için uygun zemini hazirlayan Izmir Ticaret Odasi’nin son konugu, Macaristan heyeti oldu. IZTO’da düzenlenen Türkiye-Macaristan ikili is görüsmelerine  44 firma katildi ve 150 yüz yüze (B2B) görüsme gerçeklestirildi.

Macaristan Ticaret ve Sanayi Odasi Türkiye-Macar Komitesi Baskani AndreasRev baskanligindaki Macaristan heyeti, Izmir Ticaret Odasi’ni ziyaret etti. Heyeti agirlayan IZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oguz Özkardes, Oda olarak Türkiye-Macaristan dis ticaret hacminde Izmir’in payinin arttirilmasi için çaba gösterdiklerini söyledi. Bu kapsamda ikili is görüsmelerine büyük önem verdiklerini dile getiren Özkardes “Macaristan ile tarihi açidan birbirine çok yakin milletleriz. Özellikle son zamanlarda daha da yakiniz. Izmir olarak, bu yakinligi ticari anlamda da pekistirmek istiyoruz. 80 bin üye isletmesi ile IZTO, kentimizin en büyük sivil toplum kuruluslarindan biri. O nedenle Macar dostlarimiz, is yapmak için dogru adresteler. Birlikte is yapabilecegimiz çok alan var. Macaristan, 10 milyon nüfusuna karsin ticaret potansiyeli çok yüksek bir ülke. Iki ülke arasindaki ticaret potansiyelinin yüksekligini göz önünde bulundurursak, bu potansiyeli harekete geçirmemek için hiçbir sebep yok. Umarim Odamiz ev sahipligindeki ikili is görüsmelerinden çok basarili neticeler alinir ve karsilikli ticaret hacmimiz artar” dedi.

TÜRKIYE’YE ÇOK ÖNEM VERIYORUZ

Macaristan Ticaret ve Sanayi Odasi Türkiye-Macar Komitesi Baskani AndreasRev de Türkiye ile Macaristan halklarinin, geçmisten bu yana sicak diyaloglar içinde olduguna dikkat çekti. Rev “Tarih birlikteligimiz ve cografi yakinligimiz olan Türkiye ile diyaloglarimiz da çok iyi. Her iki ülkenin üst düzey yöneticilerinin gerçeklestirdigi görüsmelerin ardindan, ticaret hacmimiz de giderek artiyor. Biz Türkiye’ye çok önem veriyoruz. Türkiye-Macaristan iliskilerinin her zaman oldugu gibi gelecekte de çok daha iyi olmasini arzu ediyoruz. Iki ülkenin firmalari arasinda gerçeklestirilecek olan bu ikili görüsmelerin de ileriye dönük ticari birlikteliklerimizin saglam temellerini atacagini umuyoruz” dedi.

Görüsmede ayrica,  IZTO üyesi firmalardan olusan benzer bir ticaret heyetinin, önümüzdeki günlerde Macaristan’da  ikili görüsmeler gerçeklestirmesi konusu gündeme geldi. Ziyaretin ardindan, IZTO Sergi Salonu’nda firmalar arasi ikili is görüsmelerine geçildi. 8 Macar firma ile IZTO üyesi 36 Türk firmanin yer aldigi birebir (B2B)görüsmelerde, firma sahipleri  yeni ticari baglantilar aradi. AndreasRev baskanligindaki Macaristan heyetinde  çelik,  tarim ürünleri, tarim makinalari, aydinlatma, havacilik sektörlerinde  faaliyet gösteren firmalar yer aldi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —