MASKE TAKMA ZORUNLULUGU KALDIRILDI MI?

MASKE TAKMA ZORUNLULUGU KALDIRILDI MI?

Içisleri Bakanligi maske zorunlulugunu kaldiran genelgeyi 81 il valiliklerine yolladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Tayyip Erdogan, dün son kez gerçeklestirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantisi sonrasi yaptigi açiklamada kapali alanda maske zorunlulugunun kaldirildigini açiklamisti. Içisleri Bakanligi, bugün yayinladigi genelge ile maske zorunlulugunun kaldirilmasina iliskin detaylari duyurdu.

Içisleri'nden yayinlanan genelgede su ifadelere yer verildi:''Koronavirüs (Covid19) salgini sürecinde toplumsal hayatin isleyisine iliskin usul ve esaslar, salginin genel seyri ve Saglik Bakanliginin önerileri dogrultusunda Bakanligimizca yayimlanan Genelgelerle belirlenmis ve Il/Ilçe Hifzissihha Kurullari kararlari ile hayata geçirilmisti. Salginla mücadele sürecinde en önemli etkenler arasinda yer alan maske kullanimina dair usul ve esaslar salginin son dönem seyri ve Saglik Bakanliginin önerileri göz önünde bulundurularak daha önceki genelgemizle yeniden düzenlenerek açik alanlarda maske kullanim zorunlulugu kaldirilmisti.


''VAKALAR 1000'IN ALTINA DÜSENE KADAR 2 ALANDA YASAK DEVAM EDECEK

''Bu kapsamda 26 Nisan 2022 tarihli COVID19 Bilimsel Danisma Kurulu önerileri dogrultusunda; Açik ve kapali alanlar dahil olmak üzere tüm alanlarda, tüm okullarda maske zorunlulugunun tümüyle kaldirilmasi, ancak ülkemizdeki günlük vaka sayisi 1000'in altina düsene kadar bir müddet daha toplu tasima araçlari ile saglik kuruluslarinda maske kullanimina devam edilmesi, kapali alanlarda maske kullanima dair usul ve esaslarin asagidaki sekilde degistirilmesi bildirilmektedir' hususlari Bakanligimiza iletilmistir. Bu çerçevede 27.04.2022 tarihinden itibaren;

Toplu tasima araçlari ile saglik kuruluslari hariç olmak üzere diger tüm kapali alanlarda maske zorunlulugu uygulamasinin sona erdirilmistir.

Toplu tasima araçlari ile saglik kuruluslarinin kapali alanlarinda ise yeni bir karar alinincaya kadar (günlük vaka sayisi 1.000'in altina düsmesi halinde) maske kullanma zorunluluguna devam edilecektir.

Valilerimizce, yukarida belirtilen esaslar dogrultusunda Il/Ilçe Umumi Hifzissihha Kurullari kararlarinin ivedilikle alinacak ve uygulamada herhangi bir aksakliga meydan verilmeyecektir.''