MEB duyurdu, ders notu ve karne nasil hesaplanacak?

Milli Egitim Bakanligi'nca, ilk ve ortaokullarda karne notlarinin derse katilim puanlari ile belirlenecegi, birinci dönem yapilmis yüz yüze sinavlarin karne notu degerlendirmesine dahil edilmeyecegi açiklandi.

Gündem 14.01.2021 09:57:41 0
MEB duyurdu, ders notu ve karne nasil hesaplanacak?

MEB tarafindan 25 Aralik 2020'de yapilan düzenlemede, ilkokul ve ortaokullarda ilk dönem karne notlari belirlenirken sinav yapilmayacagi, yüz yüze yapilan mevcut sinavlarin ise geçerli olacagi duyurulmustu. Bu kapsamda, ilkokul ve ortaokullarda birinci dönem karnelerinin hazirlanmasi sürecinde, salgin kosullarindan kaynakli gereksinimler ve ögrencilerin yarari gözetilerek, uygulamada birlik saglamak amaciyla yapilacak dönem sonu islemleri hakkinda velileri rahatlatacak bir düzenlemeye gidildi. Ayrica karne basimi ve dagitiminin yapilmayacagi, karnelerin elektronik ortamda erisime açilacagi da belirtildi.

VELILER SINAVLARIN KARNEYE DAHIL EDILMESINI ISTEYEBILECEK

Illere gönderilen yaziyla ilkokul 4. siniflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarinda birinci dönemde yapilmis olan yüz yüze sinavlarin dönem sonu puan degerlendirmesine dahil edilmeyecegi açiklandi. Ancak isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine basvurmalari halinde, yapilan sinavlardan alinan puanlarin karne puani degerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.

KARNELER ELEKTRONIK ORTAMDA YAYINLANACAK

Öte yandan, salgin kosullari ve halk sagliginin korunmasi ilkesi göz önünde bulundurularak, ilkokul ve ortaokullarda egitim ögretim yilinin birinci döneminde karne basimi ve dagitiminin yapilmayacagi, karnelerin elektronik ortamda erisime açilacagi da belirtildi.

NASIL HESAPLANACAK?

25 Aralik 2020'de MEB tarafindan yapilan açiklamaya göre, 2020-2021 egitim ve ögretim yilinin birinci dönemi ile sinirli olmak kaydiyla dönem puani belirlenirken, 1. 2. ve 3. siniflarda dönem sonu islemleri, ilgili yönetmelikte belirtildigi sekliyle uygulanmaya devam edecek, 4. siniflarda ders etkinliklerine katilim puanlarinin aritmetik ortalamasi ile dönem puani hesaplanacak. 5. 6. 7. ve 8. siniflarda ders etkinliklerine katilim puanlari ve varsa proje puanlarinin aritmetik ortalamasi ile dönem puani hesaplanacak. (AA)


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °