MEB'den Okullara 16 Bin 600 Adet Arçelik Etkilesimli Tahta

MEB'den Okullara 16 Bin 600 Adet Arçelik Etkilesimli Tahta

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
MEB

Teknoloji temelli egitim-ögretim için çözümler gelistiren Arçelik, Millî Egitim Bakanligi’nin Fatih Projesi kapsaminda yapmis oldugu ihaleyi kazanarak okullarda kullanilmak üzere 16 bin 600 Etkilesimli Tahtanin (E-Tahta) dersliklere kurulmasi için sözlesme imzaladi. Arçelik E-Tahtalarin kurulumunu Mart 2020’ye kadar tamamlayacak.

Arçelik ile Milli Egitim Bakanligi Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü (YEGITEK), Fatih Projesi kapsaminda sonuçlanan ihale çerçevesinde 15 bin 600 adet 65 inç ve bin adet 75 inç olmak üzere toplamda 16 bin 600 adet Etkilesimli Tahtanin (E-Tahta) satisi ve okullara kurulumunu öngören bir anlasma imzaladi. Arçelik E-Tahtalarin kurulumlari Mart 2020 tarihine kadar tamamlanacak.

Tamamen yerli teknolojilerle tasarlanan Arçelik E-Tahtalar ile ögretmenler pratik, hizli ve detayli bir biçimde ders içeriklerini ögrencilere aktarma imkâni bulurken, ögrenciler de güçlü görsel ögelerle desteklenebilen derslerde bilgiyi daha kolay ve odaklanarak ögrenebilecek.

Arçelik E-Tahtalar gün isigi ve spot altinda parlamayi engelleyen koruma cami ile mükemmel bir görsel deneyim sunarken, 4K Ultra HD ekrani da daha canli renkler sagliyor. Pardus ve Windows isletim sistemlerini destekleyen cihaz, ayni anda 10 noktadan dokunmayi destekleyen infrared dokunmatik paneli ile gelismis dokunma deneyimi yasatarak ögrenmeyi kolaylastiriyor ve 16GB RAM, 250GB SSD destegi sayesinde yüksek performans sunuyor.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, dijitallesmenin hayatin her alanda hizla dönüstürdügünü belirterek “Türkiye’nin lider teknoloji sirketlerinden biri olarak çocuklarimizin, gençlerimizin teknoloji temelli bir ögretim almasina katki saglayacak çözümler gelistirmeye odaklaniyoruz. Okullarda E-Tahta kullanimini ülkemizin dört bir yanindaki ögrencilerimizin esit firsatlarda egitim-ögretim görmesi adina çok sevindirici bir gelisme olarak görüyoruz. Ögrenciler ve ögretmenlerin talep ve ihtiyaçlarini göz önünde bulundurarak tasarladigimiz Arçelik E-Tahtalar; dâhili bilgisayar destegi sayesinde kablosuz(wifi) ve kablolu internet baglantisi ile tüm güncel içeriklere erisim saglayabiliyor. Bu sayede gerçek zamanli iletisim deneyimi yasatarak, derse katilim oranini yükseltiyor, verimlilik ve basariyi artiriyor. Çocuklarimizi gelecegin dünyasina hazirlayabilmek, gerekli yetkinliklerle donatabilmek için teknolojiler ve çözümler gelistirmeye devam edecegiz” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °