Milli Egitim Bakanligi tarafindan, yüz yüze egitim uygulamalarina ait yazida, 1 Mart'tan itibaren 12. siniflarda seyreltilmis sinif uygulamasiyla yüz yüze egitime geçilecegi, mesleki ve teknik ortaögretim kurumlarinda birinci dönem itibariyla isletmelerde beceri egitimine devam edenler ile ikinci dönem devam etmek isteyenlerin ise; devam etmelerinin saglanacagi animsatildi.
Yazida, "1 Mart 2021 tarihinden itibaren de mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programli anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanimlarinin yüz yüze egitimlerine tüm sinif seviyelerinde baslanacaktir." bilgisi paylasildi.
Buna göre, mesleki ve teknik anadolu liseleri ile çok programli anadolu liseleri alan/dal derslerinin yüz yüze egitimlerinde "meslek.eba.gov.tr" internet adresinde yayinlanan "2020-2021 Egitim ve Ögretim Yili Ikinci Dönem Çerçeve Ögretim Programi" kullanilacak.
Derslerin uygulama kazanimlari yüz yüze, teorik olan kazanimlari ise uzaktan egitim yoluyla yapilacak sekilde Zümre Ögretmenler Kurulunca planlanacak.
Mesleki ve teknik anadolu lisesi, çok programli anadolu lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor liselerinin 12'nci siniflarinda yüz yüze egitim, ögrencilerin merkezi sinavlara iliskin beklentileri de dikkate alinarak haftada 24 ders saatini geçmeyecek sekilde planlanarak yapilacak.
Yüz yüze egitimle yürütülecek egitim ve ögretim faaliyetlerine katilim istege bagli olacak, devam zorunlulugu aranmayacak.
Ancak, velilerin Kovid-19 salgini kapsaminda herhangi bir nedenle ögrencisini yüz yüze egitim için egitim kurumuna göndermek istemedigine iliskin talebini bir dilekçe ile egitim kurumu müdürlügüne iletmesi gerekecek.