Tarih: 28.12.2020 06:06

MECLIS'TE VEKILLER BIRBIRINE GIRDI!

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Izmir Milletvekili Alpay Özalan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i elestiren CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç'un üzerine yürüdü, milletvekilleri arasinda yumruklasmaya varan itis kakis yasandi.

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, CHP'nin "hak ihlallerine" iliskin grup önerisi üzerinde konusurken CHP'ye yönelik elestirilerde bulundu.

CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç'un Mesten'e yanit vermesiyle Genel Kurul'da tansiyon yükseldi.

Özkoç, "Sayin hatip, eger Recep Tayyip Erdogan'a bir soru sormak istiyorsan, 'Sen PKK'ya hendeklerin kazilmasi için neden izin verdin de askerlerimizin ölümüne sebep oldun? Habur Sinir Kapisi'ndan teröristler geçerken senin aklin neredeydi? Bizim çocuklarimiz sehit düstü. Sen evlatlarini askere bile göndermedin. Ne yaptin?' diye sor. 'Millet yoksulluk içinde 'sen bir apartman dairesinden çiktin, simdi sarayda oturuyorsun. Bu intihar eden insanlarin hesabini nasil vereceksin?' diye sor." ifadelerini kullandi.

AK Parti Grup Baskanvekili Cahit Özkan, Özkoç'a "Habur'da bu ülkeye, hukuk nizamina saygi duyarak, itaat ederek 'Ben bu ülkenin esit yurttasi olmak istiyorum, terörü birakiyorum.' diyenler geldiyse bugün de terörü birakip gelebilir. Ancak önemli olan su; Biz 'Silahlari birakin, bu ülkede adil, barisçil bir hukuk anlayisi içinde yasayin.' dedigimiz zaman bu ülkede kardesligi insa ettik. Ancak silaha sarildiklari zaman baskalari, baska yerlerde beraber isler yapti." karsiligini verdi.

"Hiç  endise etmeyin; bu ülkenin basinda emanetine, iradesine, milletine sahip çikan bir Recep Tayyip Erdogan var." ifadesini kullanan Özkan,  teröre boyun egdiren, FETÖ'ye, PKK'ya, onun destekçilerine diz çöktüren bir AK Parti ve Cumhur Ittifaki oldugunu belirterek, "Onun için, bu ülkeyi kutlu yolculugundan kimse alikoyamayacak, bu millete kimse diz çöktüremeyecek." dedi.

AK PARTI'LI ÖZALAN ÖZKOÇ'UN ÜZERINE YÜRÜDÜ

Yeniden söz alan Özkoç'un, "(Arap Bahari) diye baslatilan o savasta 3 milyon 750 bin Müslümanin katledilmesinde 'Es Baskaniyim.' diyen Recep Tayyip Erdogan var. Türk askerine 'kelle' deyip de 'Sizi oraya yatirmaya degil…' deyip de Amerikan askerine sahip çikan Recep Tayyip Erdogan var. Habur Sinir Kapisi'nda adaletin bekçisi olanlari oraya dikip de kiyafetleriyle PKK terör örgütünü Türkiye'ye aldiran Recep Tayyip Erdogan var." sözleri gerginligi tirmandirdi.

AK Parti Izmir Milletvekili Alpay Özalan, CHP Grup Baskanvekili Özkoç'un üzerine yürüdü. Özalan, milletvekili arkadaslari tarafindan engellenip salon disina çikarilirken, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasinda laf atismalari yasandi.

BIRLESIME ARA VERILDI

Tansiyonun düsmemesi üzerine TBMM Baskanvekili Süreyya Sadi Bilgiç birlesime ara verdi. Verilen arada da AK Parti ile CHP milletvekilleri arasinda yumruklasmaya varan itis kakis devam etti. Araya giren milletvekillerinin çabasiyla tansiyon düsürülmeye çalisilirken, laf atismalari nedeniyle HDP ile AK Parti milletvekilleri arasinda da bir süre gerginlik yasandi.


"TBMM'YI SOKAGIN JARGONUYLA YÖNETEMEYIZ"

TBMM Baskanvekili Bilgiç, aranin ardindan Genel Kurulda istenmeyen bazi hadiseler yasandigini, 83 milyon vatandasa karsi hos olmayan görüntüler ortaya çiktigini belirterek sunlari kaydetti:

"Burada çok farkli siyasi partilerin gruplari ve farkli ideolojiden, düsünceden gelen milletvekili arkadaslarimiz var. Tabii ki karsilikli elestiriler olacak, hatta çok sert elestiriler de olacak, bu isin dogasinda var ancak bu tartismalari, müzakereleri sürdürürken birbirimize hakaretten olabildigince kaçinmamiz gerekiyor. Zaten, TBMM'yi sokagin jargonuyla, normlariyla yönetemeyiz. Gazi Meclise yakisan bir hassasiyet içinde bu süreçleri hep beraber tamamlamak zorundayiz. Fiziki müdahalelere kadar giden olaylar oldugunu bana ifade ettiler. Bunlar hakikaten hos degil. Umuyorum arkadaslarimiz bir kardeslik hukuku içinde bu süreçleri birlikte çözeceklerdir. Burada bize düsen akliselimi ve sagduyuyu bütün bu görüsmelerimiz esnasinda hakim kilmaktir." (AA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —