Mehmet Okur: Hayalim Fenerbahçe'de antrenör olmak

Mehmet Okur: Hayalim Fenerbahçe

Türk basketbolunun efsane isimlerinden Mehmet Okur, Tivibu Spor'daki Atan Alir programinda Sükran Albayrak'in konugu oldu. Okur; ‘‘Kariyerimi Fenerbahçe'de tamamlamak istemistim ama sakatligimdan dolayi olmadi. Simdi Fenerbahçe'de koçluk y

Tivibu Spor, dinamik içerigiyle sporseverlerin heyecanina ortak olurken sporun ve sporcularin nabzini da tutmaya devam ediyor. Türk basketbolunun efsane isimlerinden Mehmet Okur, Tivibu Spor’daki Atan Alir programinda Sükran Albayrak’in konugu oldu. Detroit Pistons formasiyla NBA’de sampiyonluk yasayan Okur, basketbol kariyerinden aile hayatina ve antrenörlüge kadar birçok konuda Sükran Albayrak’in sorularini yanitladi. 

Fenerbahçe ve Efes’in Final-Four sansi yüksek

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’in Euroleague’de Final-Four’a çikabilecegini belirten Mehmet Okur, “Kokoskov, Detroit’te oynarken benim koçlugumu yapmisti. Sampiyon oldugumuz kadrodaydi. Yardimci antrenörlerden biriydi. Fenerbahçe’ye geldiginde çok sevinmistim. Zaten her zaman görüsüyoruz. Sezona istemedikleri sekilde basladilar. Fakat Guduric ve O'Quinn’in gelmesiyle eksik parçalari tamamladilar ve 10 maç üst üste galibiyet aldilar. Anadolu Efes ise geçen sezonun en büyük favorisiydi. Ama bu sezona iyi bir giris yapamadilar. Sakat oyunculari oldu. Herkesin geri dönmesinin ardindan toparlandilar ve iyi hava yakaladilar. Hem Fenerbahçe’nin hem de Anadolu Efes’in Final-Four sansini yüksek görüyorum” dedi.

Birkaç ay içerisinde son kararimi verecegim

Hayalinin Fenerbahçe’de antrenörlük yapmak oldugunu ifade eden efsane basketbolcu, “Ben ögretmeyi seviyorum. Bundan sonraki hayatimda koçluk yapmak istiyorum. Amerika’da olabilir, Türkiye’de olabilir. Avrupa ya da Milli Takim da olabilir. Su anda karar vermis degilim. Biraz erken oldugunu düsünüyorum. Birkaç ay içinde sekillenir. Kariyerimi Fenerbahçe’de tamamlamak istemistim ama sakatligimdan dolayi olmadi. Simdi Fenerbahçe’de koçluk yapmak isterim. En azindan ileriki dönemlerde bu hayalimi gerçeklestirmek istiyorum. Olumlu görüsmelerim oldu. Birkaç aya her sey belli olur” diye konustu. 

Alperen Sengül’ün gelecegi çok parlak

Milli Takim antrenmanlarinda yer alma sürecini anlatan Mehmet Okur, “Hidayet ve Orhun Agabey’le sürekli temas halindeydik. Baska bir isim için Türkiye’ye gelmem gerekiyordu. Milli Takim organizasyonunda bulunmak istedim. Orhun Agabey ve Hidayet sag olsun, çok ilgilendiler. Hem takimla antrenmanlarda yer aldim hem de gençlerle çalisma firsati buldum. Oyuncularin neleri gelistirmesi gerektigini gözlemledim. Alperen Sengül’ü çok begendim. Ögrendiklerini denemeye çalisiyor. Daha uzun bir yolu var. Besiktas’ta süre aliyor ve kendini gelistiriyor. Gelecegi çok parlak” dedi.