Tarih: 10.02.2022 16:41

Mehmet Saka Ögrencilerinden eTwinning Projesi

Facebook Twitter Linked-in

Milli Egitim Bakanligi YEGITEK Genel Müdürlügü ve eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi’nin tensipleriyle Bakü’de gerçeklestirilen Çift Tarafli Irtibat Seminerine katilan Mehmet Saka Ilkokulu Müdür Yardimcisi Funda Kurtkaya, Nature’s Media eTwinning projesinin yazimini Azerbaycan’daki kurucu ortagi Sakine Huseynova ile birlikte gerçeklestirdi. Uluslararasi nitelige sahip projeye Türkiye, Azerbaycan, Polonya, Romanya, Arnavutluk ve Gürcistan’da 19 ögretmen ve 63 ögrenci katilim sagliyor.

Çevre bilincinin olusturulmasi, dogal kaynaklarin verimli kullanilmasi, çocuklarin fiziksel ve duygusal olarak dogayla aralarinda bir bag hissetmelerini saglamak amaciyla yazilan proje kapsaminda Mehmet Saka Ilk ve Ortaokul ögrencileri Aliaga’da çesitli etkinlikler gerçeklestiriyor.


Düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Aliaga Belediyesi Çevre Mühendisi Yasar Biçici, iklim degisikligi ve yenilenebilir enerji kaynaklari hakkinda sunumlar yaparak ögrencileri bilgilendirdi. Sunum sonrasi ögrenciler web2 araçlarini kullanarak interaktif puzzle ve quiz çalismalari yapti. Ögrenciler, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’i makaminda ziyaret ederek iklim degisikligi konusunda röportajlar yaparak hazirladiklari brosürleri takdim ettiler. Ögrenciler son olarak Güzelhisar mevkiinde bulunan rüzgar türbini ve günes paneli tesislerini gezerek dogal enerji kaynaklarini yerinde görme imkani buldu.

MEHMET SAKA ILKOKULU MÜDÜR YARDIMCISI FUNDA KURTKAYA: “ÖGRENCILERIMIZE ÇEVRE BILINCI KAZANDIRMAK ISTIYORUZ”

Mart ayinda geri dönüsüm malzemelerinden ürünler tasarlayacaklarini ve sergi düzenleyerek projeyi tamamlayacaklarini belirten proje koordinatörü Mehmet Saka Ilkokulu Müdür Yardimcisi Funda Kurtkaya, proje hakkinda sunlari söyledi: “Iklim degisikligi, gezegenimizin karsi karsiya oldugu en büyük tehditlerden biridir. Bu nedenle malzeme tüketimini azaltmak, degerlendirilebilir atiklari geri dönüstürmek suretiyle dogal kaynaklarin verimli olarak kullanilmasi gerekiyor. Projemizdeki etkinliklerle amacimiz çocuklarimizin fiziksel ve duygusal olarak dogayla aralarinda bir bag hissetmelerini;  Böylece hem geçmis nesillerin biraktigi yaralari sarmayi hem de gelecek için uygulanabilir, sürdürülebilir pratikler ve politikalar gelistirmelerini saglamaktir. Bu proje ile iklim degisikligi konusunda farkindalik olusturmak ve ögrencilerimize çevre bilinci kazandirmak istiyoruz. Aliaga Belediye Baskanimiz Serkan Acar’in çevre konusuna ve iklim degisikligine çok önem verdigi ve atik yönetimi üzerine ciddi çalismalari oldugundan ögrencilerimizle birlikte Baskanimizi ziyaret ederek kisa bir röportaj yapma imkanimiz oldu”  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —