Menderes Belediyesi'nde en düsük isçi maasi 8 bin lira oldu

Menderes Belediyesi'nde isçileri kapsayan 2022-2024 toplu is sözlesmesi imzalandi.

Ekonomi 1.08.2022 12:24:52 0
Menderes Belediyesi

Menderes Belediyesi’nde en düsük isçi maasi 8 bin lira oldu

Menderes Belediyesi’nde isçileri kapsayan 2022-2024 toplu is sözlesmesi imzalandi. Imzalanan sözlesme ile isçilerin maaslarina yüzde 50 zam yapilirken, en düsük maas 8 bin lira oldu.

Menderes Belediyesi Nikah Sarayi ve Kongre Merkezinde, belediye ile Belediye Is 4 No’lu Subesi arasinda toplu is sözlesmesi imzalandi. Imzalari, Menderes Belediye Baskan Vekili Erkan Özkan ve Belediye Is 4 No’lu Sube Baskani Ayhan Dogan imzaladi.

Imzalanan sözlesme ile isçilerin maaslarina yüzde 50 zam yapilirken, mevcut zamlara ek; yilbasinda yüzde 25, 2023 yili haziran ayinda ise ekstra yüzde 30 zam isçilerin maaslarina yansiyacak.

Imza töreninde konusan, Belediye Baskan Vekili Erkan Özkan, “Menderes’imiz için birlikte çalistigimiz emekçi kardeslerimiz için imzaladigimiz bu sözlesme ile çalisanlarimiza en iyi haklari vermenin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Özkan’dan birlik beraberlik vurgusu

Baskan Vekili Özkan, Menderes Belediyesi olarak her zaman emekçinin yanlarinda olduklarini belirterek, “Isçimizin yanindayiz ve olmaya devam edecegiz. Bugün de bunu bir kez daha göstermis olduk. Sözlesmemizin hepimize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Belediye Is 4 No’lu Sube Baskani Ayhan Dogan ise, sözlesmeden duydugu memnuniyeti dile getirerek,

“Bizim açimizdan güzel bir sözlesme oldu. Ülkedeki enflasyonun yüzde yüz ellileri astigi dönemde hiç olmazsa maaslarimizda bir nebze nefes almis olduk. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum, sözlesmemiz herkese hayirli ugurlu olsun” diye konustu.   


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °