Tarih: 19.07.2022 13:25

Menemen Arama Kurtarma, sahaya indi

Facebook Twitter Linked-in

Menemen Belediye personelinden olusan Menemen Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAKUR), AFAD’a akredite olmak için saha egitimlerine hiz verdi.  Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “MAKUR ekibimiz ve olusturacagimiz gönüllü takimi ile olasi dogal afetlere karsi çare bekleyen degil, çarenin kendisi olacagiz” diye konustu.


Menemen Belediye personelinden olusan Menemen Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAKUR), saha egitimlerine devam ediyor. Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan’in talimatiyla dogal afetlere karsi, çare bekleyen degil, çarenin kendisi olmak için kurulan 24 kisilikMAKUR ekibi, kisa sürede arama kurtarma, temel afet, güvenlik önlemleri, afet psikolojisi, yangin, harita-pusula-GPS ve temel ilkyardim egitimi aldi. Tematik seminerlere de katilan MAKUR ekibi, teorik egitimlerinin yaninda katildiklari dogal afet tatbikatlarini da basariyla tamamladi.Yakin zamanda ilkyardim sinavina girecek olan ekibimiz ardindan da Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baskanligi’na akredite olacak.  


AFETLERE KARSI: MAKUR

MAKUR ekibinin saha egitimlerini yakindan takip eden Baskan Vekili Pehlivan, “Afetler bizim gerçegimiz. Ne zaman yasanacagini önceden bilmemiz mümkün degil. Ancak yasadiklarimizdan dersler çikararak bu afetlere daha hazirlikli olabiliriz. Bu minvalde yola çikan MAKUR ekibimiz, olasi dogal afet durumlarinda kisa sürede organize olarak ihtiyaci olanlarin yardimina yetisecek. Felaketler yasamimizin gerçegi ve bizler de buna önlemlerimizle her zaman hazirlikli olmaliyiz. Bu yüzden ekibimizin aldiklari egitimleri çok önemsiyoruz. MAKUR projesi sadece Menemen için degil, dünyanin her yerinde yardim bekleyenlerin çaresi olacak” dedi.


PEHLIVAN: GELIN SIZ DE KATILIN

Görevli profesyonel ekibi haricinde MAKUR gönüllü takimi da olusturacaklarini ifade eden Pehlivan, “MAKUR gönüllüleri de aldiklari temel egitimden sonra dogal felaketlere daha bilinçli yaklasabilecek. Bu egitimleri alan gönüllüler, ilk yardim egitim bilgilerini sadece dogal afetlerde degil, günlük yasamlarinda herhangi bir anda yasanabilecek bir kaza durumlarinda da kullanabilecek. Her sey insani sevmek ve korumakla baslar. 24 kisilik profesyonel bir kurtarma ekibimize, halkimizin da gönüllü katilimini istiyoruz. Nerede çare bekleyen birileri varsa orada biz olacagiz” diye konustu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —