Menemen Belediye Baskani Pehlivan'dan Menemenspor açiklamasi

Menemen Belediye Baskani Pehlivan

Çagdas dünyada sehirler spor kulüpleri ile anilmakta, spor kulüpleri ile taninmakta ve spor kulüpleri ile yasatilmaktadir.

Çagdas dünyada sehirler spor kulüpleri ile anilmakta, spor kulüpleri ile taninmakta ve spor kulüpleri ile yasatilmaktadir.

Spor Kulüpleri bir sehrin birlik ve beraberlik ruhunu, hüzün ve coskuda kenetlenmesini kisaca kader birligini en güzel sekilde yansitan sembollerindendir. 

Bu sebeple spor kulüpleri bir kentin tarihi, gelenegi ve gelecegidir. 

Bu bakis açisiyla spor kulüpleri, içinde var olduklari halkin aynasi, gururu ve emegi ile büyütülen öz evladidir.

Hepimizin bildigi gibi güzeller güzeli ilçemizin tarihi köklerinden dogan Menemen Sporumuz hükmü sahsinda hepimizi yürekten yaralayan bir hale dönüstürülmüs, ticari meta haline getirilmis ve Menemenlilerle olan baglari kopartilmistir.

Oysa Menemen Spor kökleri 1927 yilinda olan ve 1942 yilinda adini sanla ve serefle tescillendiren ulu bir çinardir.

Yüz yila yaklasan bir birikimle Menemen’in ve Menemenlilerin emekleri ile yasatilan bu ulu çinari bir ticari mal haline getirenler maalesef yaptiklariyla halkimizin vicdaninda gerekli hükmü giymislerdir.

 Hepimizin gönlündekini, hepimizin bildigini ve hepimizin sahit oldugu gerçekleri açikça ifade etmek isterim ki, Menemen Spor Kulübü kurulusundan bugüne Menemen halkinin ve Menemen Belediyesi’nin imkânlari ve öz kaynaklariyla yasatilmistir.

Hangi dönemde olursa olsun Belediyeye ait spor tesisleri ve sahalari daima Menemen Spor’un kullanimina sunulmus, Menemen halkina ait pek çok yerin kirasi da yillarca Kulübümüzün hizmeti için harcanmistir.  

Esasen bu durumdan da ne halkimiz ne de Belediyemiz hiçbir sikinti duymamis yüregini ve sahip olduklarini kendi kulübüne açmistir.

Fakat Menemen Spor’un eski Baskani Tahir Sahin Menemen’in öz evladi olan kulübü kendi hirs ve çikarlari dogrultusunda yönetmeye baslayinca, hemsehrilerimizle takimimiz arasinda, sporcularla Menemen halki arasindaki manevi baglar kopmus, aidiyet ve mensubiyet suuru ortadan kalkmistir.

Bütün bunlar yetmezmis gibi keyfi ve bencil yönetim anlayisiyla seffafliktan uzaklasan Tahir Sahin, hiçbir zeminde kulüp adina hesap vermemis, her zaman da denetim ve is birliginden kaçmistir.

Laf sirasi geldiginde “Menemen Spor benim degil, Menemenlilerindir” slogani atarak sov yapan Tahir Sahin son üç yildir kulübü kendi sahsi mali haline getirmek için defalarca Genel Kurulu toplamis, kendi kontrolündeki kongre üyelerini de manipüle ederek adim adim bugün geldigimiz noktanin yapi taslari dösenmistir. 


Aziz Menemenliler, Degerli Sporseverler ve Kiymetli Sporcularimiz;

Kisisel çikarlarinda sinir tanimayan Tahir Sahin iddia ettiklerinin aksine hiçbir zaman Kulübü Menemen Belediyesi’ne devretmek niyetinde olmamis, basinda oldugum Menemen Belediyesi ile kesinlikle temas kurmamistir. 

Tam aksine kamuoyunu bu gerçek disi söylemlerle oyalarken perde arkasinda kulübün 20 yillik birikimlerini satarak kendisine sahsi menfaat temin etme niyetinde olmustur. Bunu da büyük küçük bütün hemsehrilerimiz tüm hakikatiyle bilmektedir.

Bu hakikat lafla silinemeyecek kadar güçlü ve Menemenlilerden gizlenemeyecek kadar açik ve önemli bir hakikattir.

Bugün 11 bransta 2200 sporcuya hizmet veren basinda bulundugum Menemen Belediyesi, her zaman oldugu gibi sporun, sporcunun ve spor severin yaninda olmaya devam edecektir.

Halkimiz ile Menemen Spor arasina konan mesafe bizden kaynakli degil, bilakis kulübü sahsi hesaplarina alet eden Tahir Sahin’in “Ben merkezli” yönetim anlayisinin ve kulübü ticari mali olarak görmesinin sonucudur. 

Biz Menemenlilerin bu noktada tavri da fikri de bu hakikat çerçevesinde kendini göstermektedir. 

Umut ederiz ki Menemenlilerin öz evladi, tarihi, gelenegi, gelecegi, coskusu ve birlik ruhunun müsahhas sembolü olan Menemen Sporumuz bundan böyle hemsehrilerimizle bütünleserek kendine yakisir sekilde yönetilir. 

Menemen Spor’un yeni yönetiminden beklentimiz; kulübün Menemen halkiyla bütünlesmesini saglamalari ve “bu kentin takimi” olduklari gerçegini unutmamalaridir. Bundan sonraki tavrimiz kulübün yeni yönetiminin tavrina göre sekillenecektir. 

Her kosul ve sartta siz kiymetli Menemenlileri, degerli sporseverleri ve sporcularimizi dogru bilgiler isiginda aydinlatacagimizi bilmenizi isteriz. 

Kamuoyuna saygi ile duyurulur.