MENEMEN BELEDIYESI FETÖ'NÜN ARKA BAHÇESI MI?..

Sularin bir türlü durulmadigi ilçe Menemen… Rant kavgasindan siyasi çekismelere kadar türlü ayak oyunlarinin sahnesi haline gelmis olan Menemen'de yillardir varligini sürdüren, elde ettigi maddi imkanlar ve çesitli kayirmalarla büyüyüp palazlanan FETÖ

Gündem 15.10.2021 16:55:02 0
MENEMEN BELEDIYESI FETÖ

Eski Belediye Baskani Tahir Sahin dönemine ait olan ve çogu yargiya tasinmis iddialarin yani sira, kura çekimiyle belediye Baskan Vekilligi görevine getirilen Aydin Pehlivan’in kardesinin de 15 Temmuz darbe girisiminde fiilen yer almis, 5. Sulh Ceza Hakimligi tarafindan tutuklanarak müebbet hapis cezasiyla yargilaniyor olmasi bilinirken; yeni belge ve iddialar da gün yüzüne çikmaya basliyor.

Menemen Belediyesi bünyesinde gözle görülür bir kadro artisi dikkatleri çekerken, Aydin Pehlivan döneminde yeni göreve getirilen personelden bir kisminin FETÖ ile iltisakli oldugu iddia ediliyor.

Yazi dizimizin ilerleyen bölümlerinde belgelerine de yer verecegimiz iddialarin ötesinde, FETÖ’ye yakin bazi medya kuruluslarinin da Menemen Belediyesi tarafindan nasil desteklendigini siz sayin okurlarimizla paylasacagiz.


FETÖ’CÜ AGABEYE ÖVGÜ

Yeni baskan vekili Aydin Pehlivan tartismali bir kura sonucu seçilirken, 15 Temmuz kalkismasi nedeniyle FETÖ sorusturmalari kapsaminda müebbet hapis cezasi ile yargilandigi ve kamuflaj kiyafetli olarak Harp Akademilerindeki darbe toplantilarina katildigi belirlenen kardesinin suçsuzlugunu savunmasi ayri bir saskinlik yaratti.

Yerel bir TV kanalinda, 15 Temmuz gecesi TBMM’ni bombalayan F-16 pilotlarindan birisinin kardesi Abdi Pehlivan oldugu degerlendirmelerine karsilik görüsü sorulan Aydin Pehlivan’in “Ben belediye Meclis Üyesi adayi oldugum dönemde de bir gazete bastirildi ve Menemen’de dagitildi. Ne zaman siyasal açidan güçlü bir duruma gelsek, bu bizim önümüze getirildi. Ben size meseleyi tüm samimiyetimle izah edeyim. Su anda bir yargi süreci var. Ben kardesimin suçsuzluguna inaniyorum. Kalpten, gönülden inaniyorum.” seklinde ifadelere yer vermesi akillarda soru isareti olusturdu.


(Eski adiyla Yargitay 16. yeni adiyla Yargitay 3. Ceza Dairesi, Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda Istanbul'daki Harp Akademileri Komutanligi'nda meydana gelen eylemlere iliskin davanin temyiz incelemesini tamamlayarak Baskanvekili Aydin Pehlivan'in kardesi Abdi Pehlivan'in da bulundugu 89 sanik hakkinda agirlastirilmis müebbet ve müebbet hapis cezalarini onamisti.)


ITTIFAK RAHATSIZ

Edinilen bilgilere göre; 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin birinci sira Menemen Belediye Meclis üyesi olarak giren Aydin Pehlivan’in baskan vekili olarak kura çekimine girmesi AKP ve MHP’li üyeler arasinda da rahatsizlik yaratti. Bazi partililerin, “FETÖ’den tutuklanan birinin kardesinin aday gösterilmesini nasil anlatacagiz. Aydin Bey iyi ve sevilen biri ama bunu seçmene anlatamayiz” yönünde görüs bildirdikleri ögrenildi.

Cumhur ittifakinda çatlaga sebep olan ve Pehlivan’in bu göreve seçilmesinden duyulan rahatsizligin bir diger sebebi ise; tüm Türkiye’de milat olarak kabul edilen 17/25 Aralik sonrasinda Aydin Pehlivan’in cemaate destek amaciyla çocugunu Yamanlar Koleji’ne yazdirmis oldugu iddialari.


BELEDIYEFETÖ’NÜN ÇIFTLIGI MI YAPILIYOR?

Edinilen bilgilere göre, baskan vekili Pehlivan’in göreve gelmesinin ardindan FETÖ’yle iltisakli pek çok isim menemen Belediyesi’nde çalistirilmaya baslandi.

Iddialara göre bu isimlerin basinda M.A., T.P., A.Y.’in kizi, R.U.’nin ablasinin oglu gibi isimler ve KYK ile isten el çektirilenlerin çocuklari yer aliyor.

M.A. daha önce ilçede Icra Müdürü iken örgütle baglantisi ortaya çikarak sürgün yemis ve “Gri Liste” olarak bilinen FETÖ’yle iltisakli isimler arasinda yer aliyor.

Iddialarda adi geçen T.P. ise önceleri Menemen Adliyesi’nde çalisirken birkaç is degisikligi sonrasinda M.A.’nin referansiyla Menemen Belediyesi’nde önemli bir göreve getiriliyor.

Ilçedeki siyasi partilerden birinin eski ilçe baskanligini da yapmis olan A.Y.’nin kizi da Menemen Belediyesi’nde Pehlivan döneminde ise alinanlardan. Bu hanimefendinin esi ise halen kaçak olarak yurtdisinda yasiyor ve FETÖ’den araniyor.

FETÖ’nün kasasi olarak bilinen ve örgütün ilk 10 ismi arasinda sayilan R.U.’nun ablasinin 55 yasindaki oglu da yine ayni dönemde isçi kadrosuyla Menemen Belediyesi’nde istihdam edilmeye baslandi.


TAHIR SAHIN FETÖ IDDIANAMESINDE

Daha da ilginç olan ise önceki belediye baskani Tahir Sahin hakkinda da Menemen’deki FETÖ sorusturmalari kapsamindaki davalarda isminin geçmesi; döneminde FETÖ’yle iltisakli bazi medya gruplarina ayricaliklar verilmesi…

Bu da Menemen’de Fetö’nün ne gibi gizli planlari oldugunu düsündürmeye basladi.

Iddialara göre, eski Baskan Tahir Sahin döneminde FETÖ’cü olarak bilinen bazi kisilere belediye yerlerinin peskes çekildigine dair iddia sorusturma tutanagina girdi.

Tanik N.Ç’nin ifadesinde, özellikle 17-25 Aralik sonrasinda ilçede aktif görevde olan H.D isimli kisinin örgüt adina birçok kurum ile örgüt arasinda baglanti sagladigini ve bu kurumlardan birisinin de Menemen Belediyesi olduguna iddia etti. Cumhuriyet Savciligi'nin 2018 yilinda baslattigi belirtilen sorusturmada tanik ifadesinde, “17-25 Aralik sonrasinda ilçede yaptigim arastirmalarda H.D isimli kisinin örgüt içinde aktif görev alarak mütevelli heyeti içinde oldugunu ögrendim. H.D isimli kisi örgüt ile Menemen Belediyesi arasinda baglanti kurarak arsa temin edilmesi konusunda aracilik yapiyordu. Menemen Belediyesi’nden bu kisi araciligi ile spor ve yesil alan olarak tahsis edilen yerler bile ticari isletme adi altinda örgüte veriliyordu. Çanakkale istikametinde bulunan bir yerin imara aykiri bir sekilde örgüte H… lakapli kisi araciligiyla verildigini ögrendim. Sonradan ise bu yer sikâyet edildi. Ancak islem yapildi mi bilmiyorum. Bu yer faal olarak çalismaya devam etmektedir. Menemen’de pek çok kisi bu konulari konusmaktadir. Bu sekilde daha birçok arsanin peskes çekildigi anlatilmaktadir. Menemen Belediye Baskani örgüte iki arsanin verildigini ve daha sonra ise geri alindigini açiklasa bile daha birçok arsanin oldugunu duyduk.." dedi.

Bilindigi üzere, yerel seçimler sonrasinda Sahin’in baskanlik makamindan ayrilmasinin ardindan belediyeye ait 176 tasinmazin usulsüz olarak STK, spor kulüpleri gibi kurumlara devredildigi tespit edilerek belediyeye iadesi için dava açilmisti. (Kaynak: YANKI Gazetesi)


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °