MENEMEN BELEDIYESI HAZIRAN AYI MECLIS TOPLANTISI GERGIN GEÇTI!

Baskan Pehlivan: Menemen 30 gün daha kaybetmesin

Siyaset 5.06.2021 10:51:27 0
MENEMEN BELEDIYESI HAZIRAN AYI MECLIS TOPLANTISI GERGIN GEÇTI!

Menemen Belediyesi Haziran ayi oturumunda, belediye hizmetlerinde kullanilmak üzere araç alim önergesi tartismalara neden oldu. Millet Ittifaki Meclis üyeleri, önergenin daha açik olmasini ve hukuk komisyonuna sevk edilmesini isteyerek ret oyu verdi. Menemen’e hizmet noktasinda araçlara acil ihtiyaci oldugunu ifade eden Baskan Aydin Pehlivan ise, “Seffaf belediyecilik anlayisiyla hareket ediyoruz.  Bir 30 gün daha Menemen halki kaybetmesin” diyerek önergeyi oylamaya sundu. Önerge oy çokluguyla meclisten geçti. 

Menemen Belediyesi Haziran ayi olagan Meclis oturumu gerçeklestirildi. Menemen Belediye Baskani Aydin Pehlivan yönetiminde gerçeklestirilen oturuma Belediye Meclis Salonu ev sahipligi yapti.

Meclis gündeminde yer alan komisyonlardan oy birligi ile gelen raporda, "Belediyemiz hizmetlerinde kullanilmak üzere araç alimi ve Belediye Baskan Vekili'ne yetki verilmesi" maddesi Cumhur Ittifaki ve Millet Ittifaki meclis üyelerini karsi karsiya getirdi. 

‘KOMISYONDA EVET, MECLISTE RET’

Maddenin görüsülmesi sirasinda söz alan CHP Grup Baskan Vekili Ali Yilmaz, CHP Grubu olarak ilgili maddeye ‘hayir’ oyu kullanacaklarini söyledi. Belediyenin araçlara ihtiyaci oldugunu bildiklerini ifade eden Yilmaz, “Fakat söz konusu raporda, yelpaze genis tutulmus. Araçlarin cinsini ve miktarini bilmedigimiz için ret oyu verecegiz” dedi.

IYI Parti Grup Baskan Vekili Halil Akbulut, “Araç alimi ile ilgili maddede yer alan ‘sartli bagis’ ve ‘sartsiz bagis’ ibaresinin daha ayrintili alinarak meclise sunulmasini isterdik. Marka, model, tip gibi ayrintilar da olmadigi için bu önergeye ‘hayir’ diyecegiz” diye konustu. Millet Ittifaki üyeleri, maddenin hukuk komisyonuna sevk edilmesini talep etti. 

DEMIRCIOGLU: IS ÇOK ARAÇ YOK

AK Parti Grup Baskan Vekili Yusuf Demircioglu ise, “Ilgili madde komisyonda görüsülürken Ali Beyler oybirligi ile karari almislar. Fakat grup toplantisinda bu karar degismis anlasilan… Yelpazenin genis olmasi yapilacak çok isin olmasindandir. Bagis ve hibe konusunda bakanliklarimiz ile ciddi görüsmelerimiz var. Bunlardan bir ikisi de ilçemize geldi. Ayda bir karar almanin zorlugu ortadayken, günümüz sartlarinda bu araçlara çok ihtiyacimiz varken, kisa zaman içinde söz konusu araçlarin belediye envanterinde kayit altina alinmasini istiyoruz. Yok, markasi ne, modeli ne? Bunlar hep vakit kaybi yaratacak talepler. CHP grubunun hizmet karsisinda hep ‘hayir’ diyelim yaklasimi var. Bizlerin de isini kolaylastiracak bu araçlara en çok belediye personelimiz ve Menemen halki sevinecektir” diye konustu. 

AK Parti Meclis Üyesi Hanifi Can, “CHP yönetimi 22 yildir Menemen’i yönetiyor. Keske bir araç biraksaydiniz da bizler de is yapsaydik. Biz hizmet etmek istiyoruz. Lütfen yardimci olun” yorumunu yapti.

AK Parti Meclis Üyesi Ferhat Uysal, “Menemenli vatandaslarimiz hizmet beklerken, biz burada siyasi gruplarin kararlarinin kurbani oluyoruz. Menemen halki bunu hak etmiyor. Güvensiz bir dönemden geçip, güven ortamina ulastik. Belediyenin güçlenmesi, hizmetin gelmesi siyasileri rahatsiz ettigini düsünüyorum. Menemen’e hizmet etmek için araca, ekipmana ihtiyacimiz var. Hizmet gelecekse bence ortak olalim. Bu isin sonunda vicdanen hepimiz rahat uyuyalim” dedi. 

Bagimsiz Meclis Üyesi Hasan Ünal, “Ne demisler, ‘Karakolda dogru söyleyen, mahkemede sasarmis!’ Komisyonda ‘evet’ mecliste ‘ret.’ Diyecek hiçbir sey bulamiyorum size” ifadelerini kullandi. 

PEHLIVAN: YAKLASIM SIK DEGIL

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Menemen Belediye Baskani Aydin Pehlivan, “Arkadaslar, hizmet noktasinda acil araçlara ihtiyacimiz var. ‘Grup Baskan Vekillerini heyet olarak verelim’ derseniz anlarim. 10 tane araç alinacaksa nerede kullanilacagini belirleriz. Ama bir 30 gün Menemen kaybetsin, seklindeki yaklasim sik degil. Bizim ciddi anlamda araçlara ihtiyacimiz var. Su an Ulukent’ten, Seyrek’ten, Maltepe’den ve daha pek çok mahallemizden sikayet aliyoruz. Bizim sinekle mücadele edecek araçlarimiza ihtiyacimiz var. Zabita Müdürümüzün neler yasadigini gidin bir sorun. Ilk meclis toplantimizda da sizlere açikladim. Bir tane kirici delici aracimiz var arkadaslar. Menemen 697 kilometre metrekare alana sahip. Yani biz gittik Türkiye Belediyeler Birliginden çok sükür ki bir araç aldik, geldik. Santiyemize koyduk. Bir tane çöp kamyonumuz Çevre ve Sehircilik Bakanligimizdan geldi. Önümüzdeki hafta yine hibe olarak hamarat araci aliyoruz. Buralarda sartli, sartsizdan kasit, üzerinde diyor ki, ‘Sartli olarak veriyorum. Çevre ve Sehircilik Bakanliginin hibesidir’ ibaresi yazacaktir. Sarttan kasit budur. Istedigimiz araç yoksa, marka model degisebilir. Bir ay, bir ay ötelensin istiyorsunuz! 

Sonuç itibariyle biz seffaf belediyecilik anlayisiyla hareket ediyoruz. Biz Menemenimize kazandirdigimiz araçlarin tamamiyla ilgili Menemen halkini da, siz degerli meclis üyelerimizi de bilgilendirecegiz. Araçlarimizi Cumhuriyet Meydani’na çekerek, nereden geldigini, kaç adet oldugunu ve alimi ile ilgili de ifade ederiz. Bunlar açik ve net. Menemen halkimizin hizmet konusunda vakit kaybetmemesi adina oylamaya geçiyorum” dedi.

Yapilan oylama sonucu belediye hizmetlerinde kullanilmak üzere araç alimi ve Belediye Baskani Aydin Pehlivan’a yetki verilmesi, Millet Ittifaki meclis üyelerinin ret oyuna karsilik, oy çokluguyla meclisten geçti.  



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °