Menemen Belediyesi tarafindan yikilan Türkelli Fatih Cami yeniden insa ediliyor.

2020 Izmir depreminde zarar görmesi sonucu Menemen Belediyesi tarafindan yikilan Türkelli Fatih Cami yeniden insa ediliyor. Temel atma törenine katilan Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, "Deprem sonucu kullanilamaz gelen camimizi hep birlikte

Kültür Sanat 2.07.2022 13:27:24 0
Menemen Belediyesi tarafindan yikilan Türkelli Fatih Cami yeniden insa ediliyor.

2020 Izmir depreminde zarar görmesi sonucu Menemen Belediyesi tarafindan yikilan Türkelli Fatih Cami yeniden insa ediliyor. Temel atma törenine katilan Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Deprem sonucu kullanilamaz gelen camimizi hep birlikte daha modern ve daha konforlu bir ibadethane haline getirecegiz” dedi. 


Menemen’in Türkelli Mahallesinde 2020 yilinda meydana gelen deprem sonrasi kullanilamaz hale gelen Fatih Camisi, Türkelli Camii Yaptirma ve Yasatma Dernegi, Menemen Belediyesi ve hayirseverlerin destegi ile yeniden insa ediliyor. 

Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügünce ‘agir hasar’ raporu verilen ve kisa zaman önce Menemen Belediyesi tarafinda yikimi gerçeklestirilen Türkelli Fatih Camii'nin yeniden insasi için temel atma töreni düzenlendi. Törene, Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumlari ve sivil toplum kurulusu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.  


Törende konusan Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Insan için geride biraktigi her eser önemlidir elbette... Ama Allah için yapilan eserlerin yeri ayridir. Camilerimiz hiçbir beklenti olmaksizin sadece ve sadece Allah’a ibadet için, Allah rizasi için insa edilen eserlerdir. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Serifte diyor ki; ‘Kim Allah için bir mescit yaparsa, Allah’ ta onun için cennette bir kösk insa eder.’ Bu yüzden cami insa etmek, hayirlarin en güzellerinden biridir. Malumunuz Türkelli Camimiz, 2020 Izmir depreminde büyük hasar görmüs ve minaresi yikilmisti. Menemen Belediyemiz, Türkelli Camii Yaptirma ve Yasatma Dernegimiz ve hayirseverlerimizin de destekleriyle camimizi yeniden insa ediyoruz. Yikimini gerçeklestirdigimiz eski camimizi, hep birlikte daha modern ve daha konforlu bir ibadethane haline getirecegiz. Türkelli Fatih Camimizin simdiden bölge halkimiza hayirli olmasini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum. Yapiminda emegi olacak tüm hayirseverlerimize tesekkür ediyorum” dedi. 

 Türkelli Camii Yaptirma ve Yasatma Dernegi Baskan Yardimcisi Gürhan Yoruldu da, “Hayirli bir eserin temel atma merasiminde bulunuyoruz. 750 kisinin ibadet yapabilecegi, 500 metrekare büyüklügünde camimiz ilçemize hayirli ugurlu olsun. Desteklerinden dolayi degerli baskanimiz Aydin Pehlivan’a tesekkür ediyorum” diye konustu. 

Türkelli Muhtari Sevket Türköz ise, “Örf, adet ve geleneklerine bagli olan Türkelli hemserilerimizle birlikte camimizi insa edecegiz. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” ifadesini kullandi.

Konusmalarin ardindan Menemen Müftüsü Mehmet Seven dua okudu. Ardindan da protokol üyeleri hep birlikte insaatin baslangicinin startini verdi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °