Menemen Belediyesi Üretici Köylü Pazari için kollari sivadi

Menemen Belediyesi Üretici Köylü Pazari için kollari sivadi

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Menemen Belediyesi Üretici Köylü Pazari için kollari sivadi

Yerelden kalkinmayi destekleme, köylerimizin refahi ve köylümüzün üretimine destek olmak amaciyla bugüne kadar birçok proje üreten Menemen Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. 7 Ocak itibariyle yikim çalismalarina baslanan eski Merdivenli Pazar yeri yenilenerek Menemen köylüsünün ürünlerini satabilecegi bir Üretici Köylü Pazari’na dönüstürülüyor.

Yaz- kis açik olacak Üretici Köylü Pazari’nin, Menemenli üreticilerin yetistirdikleri yerel ürünleri ve dogal gidalari Menemen ve Izmir’in dört bir yanindan gelen ziyaretçilerle bulusturacaklari bir pazar olmasi hedefleniyor. Haftanin belli günleri belli köylerden gelecek olan üreticilere ev sahipligi yapacak olan pazarda, isteyen her köylünün bir tezgah sahibi olmasi hedefleniyor.

Baskan Serdar Aksoy: “Tek amacimiz köylümüzün ayaga kalkmasidir”

Köylü ve üreticisini desteklemek amaciyla bugüne kadar Emiralem Çilek Festivali, Bozalan Incir Festivali, Koyundere Köy Senligi, Karakilçik Bugdayi Ekim Senligi, Göktepe Organik Köy Pazari gibi etkinlikleri yaptiklarini belirten Menemen Belediye Baskani Serdar Aksoy, yapimina basladiklari Üretici Köylü Pazari ile üreticinin ürettigi mali aracisiz olarak tüketici ile bulusturabilecegini söyledi. Menemen köylüsünü ayaga kaldirmayi amaçladiklarini vurgulayan Baskan Aksoy, “Seçim meydanlarinda sözünü verdigimiz gibi üreticimize destek olmak için elimizden geleni yapiyoruz. Menemen Belediyesi olarak üreticimizle omuz omuzayiz. Üretici Köylü Pazarimiz Menemenimiz'e ve üreticilerimize hayirli olsun” dedi.

Özel tasarim bir pazar yeri

Nisan ayi gibi tamamlanmasi planlanan Üretici Köylü Pazari Mimar Neslihan Aydin Batok ve Cihan Kaya tarafindan tasarlandi. 58 adet tezgah bulunacak olan pazarda, mevcutta bulunan iki adet kahvehane, dönerci ve Yardimlasma Dernegi de korunarak yenileme çalismalari ile pazarin yeni konseptine uydurulacak. Arka bölüme yapilacak olan depo bölümüne pazara katilan köylüler esyalarini birakabilecek. Pazarda ayrica kadin, erkek ve engelli tuvaletleri yer alacak.

Yeni tasarimda, yapilacak olan ahsap tezgahlar ve üzerlerinde bulunan mavi-beyaz brandalar ile pazarin bir Safranbolu havasi tasimasi amaçlaniyor. Pazara katilan üreticiler ve alisverise gelen Menemenlilerin dinlenebilecegi kahvehane, kafe tarzindaki açik alan mekanlarinin da bulunacagi pazarda mevcutta bulunan agaçlar ise aynen korunacak. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °