Tarih: 28.12.2020 06:06

"MENEMEN PLASTIK IHTISAS ORGANIZE SANAYI BÖLGESI'NDE ARITMA TESISI FAALIYETE BASLADI”

Facebook Twitter Linked-in

Plastik sektörünün öncü firmalarinin yer aldigi Menemen Plastik Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPIOSB) parsellerin tamamina yakininin satilmasinin ardindan en son teknolojilerin kullanildigi Aritma Tesisini de devreye alarak basarisini bir üst seviveye çikardi.

Türkiye ve Ege Bölgesi sanayisinin kalkinmasinda önemli bir rol üstlenen Menemen Plastik Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde ekonomik zorluklara ragmen yatirimlar devam ediyor. En küçügü 2.500 metrekare en büyügü 80 bin metrekare olmak üzere toplam 41 sanayi parselinden olusan Bölge de üretim hiz kesmeden devam ediyor.

Sehir merkezine, hava, deniz tasimaciligina ve rayli sistemlere, saglik ve egitim tesisleri ile isgücü yerlesim birimlerine çok yakin konumu ve ulasim kolayligi ile sanayicilere rahat bir çalisma ortami saglayan Menemen Plastik Ihtisas OSB Yönetim Kurulu Baskani Salih Esen, Türkiye’nin tek plastik ihtisas organize sanayi bölgesi olmasindan dolayi Bölge’nin ön plana çiktigini söyledi. Bölge de yatirim yapan plastik üreticisinin diger bölgelerde yatirim yapan plastik üreticilerine göre daha fazla avantaja sahip oldugunu hatirlatan Esen, “Izmir’de plastik sektörü, tesvik yönünden desteklenmeyen sektörler arasinda yer almasina ragmen bizim Bölgemiz’de plastik yatirimi yapan sanayici ihtisas özelligimizden dolayi tesviklerden yararlanabiliyor” dedi.

Yüksek Teknolojili Atiksu Aritma Tesisi Devreye girdi

Modern altyapi sistemleri ile OSB’lere örnek olan MPIOSB de son teknolojilerin kullanildigi Atiksu Aritma Tesisinin de diger OSB’ler için referans olacagini belirten EBSO Meclis Baskani, MPIOSB Yönetim Kurulu Baskani ve OSBÜK Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Salih Esen, “Çevreye karsi duyarli olmak ve temiz üretime odaklanmak bizim için büyük öneme sahip. Bölgemiz de bulunan tüm sanayi tesislerinin atiksularinin aritilmasi amaciyla Moving Bed Biofilm Reactor (MBBR) sistemi kullanilarak kurulan tesisimiz, nihai 1.500 m3/gün kapasitede olup faaliyete geçen katilimci sayisi ve artan debi miktarina göre 3 kademeli olarak tasarlanmis ve ilk 500 m3/günlük kismi devreye alinmistir. Tesisimizin kurulumunda ileri teknolojilerin bir kombinasyonu kullanilarak hem çok iyi çikis suyu kalitesi hedeflenmis hem de aritma tesisi için ihtiyaç duyulan alan en aza indirilmistir. Üstelik sistemin modüler yapisi ile ileride kapasite artislarina da büyük kolaylik saglanmistir. Çevre bilinci ve teknoloji biraraya getirilerek kurulan tesisimiz Bölgemiz hizmetine açilmistir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —