Menemen Plastik'te 2023 Yili Hedefi 5000 Kisilik Istihdam

Menemen Plastik

Teknolojinin sagladigi tüm olanaklari kullanarak altyapisi, aritma tesisi, yollari ve diger kullanim alanlari ile modern bir sanayi bölgesi olan Menemen Plastik Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi sagladigi olanaklarla katilimcilarinin rekabet gücünü arttiriy

2023 Yili Hedefimiz 5000 Kisilik Istihdam

Türkiye’nin tek Plastik Ihtisas Sanayi Bölgesi olma özelligini tasiyan Menemen Plastik Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPIOSB), sehir merkezine, hava, deniz tasimaciligina ve rayli sistemlere, saglik ve egitim tesisleri ile isgücü yerlesim birimlerine çok yakin konumu ve ulasim kolayligi ile sanayicilerine rahat bir çalisma ortami sagliyor. Dünya ve ülke genelinde yasanan ekonomik belirsizlikleri daha da arttirarak sanayicilerin çok zor bir yil geçirmesine sebep olan Covid-19 salginina ragmen yatirimlarini ara vermeden sürdürüyor. 

“Ekonomik krizler ve pandemiye ragmen 2020 yilinda da Organize Sanayi Bölgemizde yatirimlarimiza devam ettik” diyen EBSO Meclis Baskani ve  MPIOSB Yönetim Kurulu Baskani Salih Esen, “Kullanilan teknoloji olarak Ege Bölgesi’nde emsali olmayan Aritma Tesisimizi devreye aldik. Yine Türkiye’de çok az OSB’de bulunan elektrik, su ve dogalgaz sebekelerimizin tümünü kapsayan SCADA Sistemimiz’in kurulumunu tamamladik.  2021 yilinda da en modern sekilde tamamladigimiz altyapimiza ilave olarak Bölgemizde sosyal tesis projelerimizi faaliyete geçirmeyi ve katilimcilarimizin hizmetine sunmayi planliyoruz. Bunlarin yani sira Izmir’de plastik sektörü, tesvik yönünden desteklenmeyen sektörler arasinda yer almasina ragmen bizim Bölgemiz’de plastik yatirimi yapan sanayici, ihtisas özelligimizden dolayi bölgesel tesviklerden yararlanabiliyor. Bu avantajlarin da etkisi ile 41 sanayi parselinden olusan Bölgemiz’de tüm parselleri tahsis ettik. Hali hazirda 21 parsel üretime geçti. Su anki istihdam sayimiz 2000 kisi.  2021 yilinda da bu sayinin 30 parsele çikmasini 2023 yilinda ise tüm parsellerin üretime geçmesini ve 5000 kisilik istihdami hedefliyoruz” seklinde konustu.