MENEMEN SEHITLERINI UNUTMADI, ASTEGMEN KUBILAY VE ARKADASLARI MINNETLE ANILDI

MENEMEN SEHITLERINI UNUTMADI, ASTEGMEN KUBILAY VE ARKADASLARI MINNETLE ANILDI

Astegmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Sevki Bey, sehit edilisinin 91. yilinda Izmir'in Menemen ilçesinde düzenlenen törenle anildi. Kubilay ailesinin de katildigi tören, sehit mezarlarina karanfil birakilmasi ve dua edilmesiyle sona erd

Astegmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Bekçi Sevki Bey, sehit edilmelerinin 91. yildönümünde Menemen'de düzenlenen tören ile anildi.

Yildiztepe'deki sehitlikte düzenlenen anma töreni, Kubilay  Aniti’na çelenk birakilmasiyla basladi. Tören mangasinin saygi atisi esliginde saygi durusunda bulunuldu, ardindan Istiklal Marsi okundu. Türk Silahli Kuvvetleri adina konusmanin yapildigi törende, Menemen Kaymakami Fatih Yilmaz’in, Anit özel defterinin imzalanmasinin ardindan Kubilay anisina yapilan 15. Cumhuriyet Sehitleri Ulusal Kosusu’nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Kubilay Ailesi’nin fertleriyle hatira fotografi çektiren protokol üyelerinin, okunan duanin ardindan sehitlikteki mezarlara karanfil birakmasiyla resmi tören sona erdi. 


Törene Kubilay ailesinin yani sira; Menemen Kaymakami Fatih Yilmaz, Ege Ordusu Komutan Vekili Tuggeneral Kadircan Kottas, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, siyasi parti temsilcileri, belediye baskanlari, kamu ve sivil toplum kurulusu temsilcileri, komutanlar, gaziler ve muhtarlar katildi. Sehitlikteki anita çelenk birakildi, saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.


Topçu Üstegmen Sen, "Devrim sehidi Kubilay, Cumhuriyet'i ve Atatürk'ü korumak için boynunu vermis, fakat boyun egmemistir. Kahraman sehidimiz Kubilay bizim için birçok degerin simgesi, bir degerler bütünüdür. Kubilay olmak vatanseverliktir, Atatürk ilke ve inkilaplarindan ödün vermemektir. Kubilay olmak karanliklar yerine aydinligi, dogmalar yerine bilimselligi ve akilciligi seçmektir. Kubilay olmak dinin ve dini duygularin sömürülmesi degil dini duygularin özgürce yasanmasi yasatilmasidir. 91 yil önce Menemen'de, menfur bir saldirida sehit edilen, yüregi vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu Astegmen Kubilay’i, Bekçi Hasan ve Sevki Beyleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, kanlarini vatan topraklari ugrunda feda eden bütün aziz sehitlerimizi rahmet ve sükranla, kahraman gazilerimizi minnet ve saygiyla aniyorum" dedi.


RESIM SERGISI YOGUN ILGI GÖRDÜ


Anma programi kapsaminda Kubilay Kültür Merkezi’nde gazeteci arastirmaci Oktay Özengin’in  “Kubilay Tarihi Fotograf Sergisi” düzenlendi. Sergiye Kubilay ailesi ve vatandaslar yogun ilgi gösterdi.