Tarih: 13.01.2022 13:18

MENEMEN ZABITASI 2021 YILINI YOGUN BIR MESAI ILE GEÇIRDI

Facebook Twitter Linked-in

Menemen Belediyesi Zabita personeli 2021 yilini yogun bir tempoda geçirdi. Vatandasin refah ve huzuru için 1 müdür, 1 zabita amir vekili, 5 zabita komiseri, 13 zabita memuru ve 42 zabita görevlisi olmak üzere toplam 62 personelle 7/24 esasina göre görev yapan zabita personeli , Alo 153 veya 0 552 444 80 08 nolu WhatsApp hattina vatandaslardan gelen talep ve sikâyetleri degerlendiriyor. 2021 yilinda Zabita ekipleri, vatandaslardan gelen 10 bin 800 ihbar ve sikâyete müdahale etti. Whatsapp ihbar ve sikayet hattindan (ÇÖZMER) gelen 1393, Cumhurbaskanligi Iletisim Merkezi’nden gelen (CIMER) 304 talebe yanit verdi.

372 ISLETME RUHSATLANDIRILDI

Faaliyetlerini çözüm odakli sürdüren zabita ekipleri kent genelinde ruhsatlandirma, dilenci ve hurdaci sikâyetleri, kaldirim isgali, yol isgali, gürültü, çevreyi kirletme, yer izni gibi konulara aninda müdahale ederek vatandaslarin sikâyetlerinin çözüme kavusturuyor. Zabita Müdürlügü Ekipleri tarafindan geçen yilin 12 aylik döneminde 5326 sayili Kabahatler Kanunu kapsaminda 1150 zabit tuttu, Menemen Belediyesi Encümeni kararlari dogrultusunda ise 744 yasal islem gerçeklestirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ile yapilan ortak çalismalarda 72 isletmenin ruhsatlandirilmasi saglandi.


Vatandaslarin saglikli ve güvenli bir sekilde alisveris yapmalarini saglamak için yil boyunca kent genelinde denetimler gerçeklestirildi. Zabita ekipleri ayrica yil içerisinde periyodik olarak gerçeklestirdigi denetimlerini özel günlerde de siklastirdi. Market, alisveris merkezi, unlu mamuller gibi çesitli gida satan isletmelerde ve ilçe dahilinde kurulan 10 adet semt pazarlarinda ürünlerin son kullanma tarihlerini, raf fiyati ile kasa fiyatinin uyusup uyusmadigi, üretim yerleri ve isletmelerin aldigi hijyen, Kovid19, sosyal mesafe tedbirlerinin yani sira ruhsatlarinda yer alan is kollarinin fiili durumlarina uygun olup olmadigi kontrol edildi.

KOVID-19 TEDBIRLERINE UYULMASI SAGLANDI

Koronavirüs salgini sürecinde ise Içisleri Bakanligi Genelgeleri ve Ilçe Hifzissihha Kurulu Kararlari dogrultusunda Menemen Belediyesi Zabita Müdürlügü süratle harekete geçerek Kovid-19 tedbirleri kapsaminda gerekli uygulamalari yerine getirdi. Vatandaslarin da maske kullanimini ve sosyal mesafeye uygunlugunu sik sik kontrol edildi. Denetimlerin düzenli olarak devam edecegi kaydedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —