MENEMEN ZABITASI'NDAN ‘FIYAT' DENETIMI

MENEMEN ZABITASI

Menemen Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, haksiz kazanç saglayanlara karsi son dönemlerde özellikle temel gida ürünlerinde artan fahis fiyatlarin önlenmesi adina marketlerde gramaj, etiket, stokçuluk ve fiyat denetimi yapti.

Menemen Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren marketlerde ‘6502 sayili Tüketicinin Korunmasi Hakkinda Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri’ geregince denetimler yapiyor.

Bu kapsamda zabita ekipleri, isletmelerde gida ürünlerinde perakende satisa arz edilen ürünlerin etiketini veya fiyat tarifesini asip asmadiklarini, eksik gramda ürün satip satmadiklarini ve etiketteki fiyati ile kasa fiyati arasinda fark olup olmadigini kontrol etti.

Ilçe merkezindeki esnafin, fahis fiyatlara karsin duyarli oldugu gözlendi.Tüketiciyi aldatmaya ve fahis fiyattan satis yaparak haksiz kazanç saglamaya yönelik satis yapanlar hakkinda ilgili kanun ve yönetmelige istinaden yasal islem yapilmak üzere tespit tutanaklari düzenlendi.

Ekiplerin düzenli olarak sahada denetim yapacagini ifade eden Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, ” Zabita ekiplerimiz rutin kontrollerini artirdi. Yapilan denetimde Menemen esnafimizin bu konuda duyarli oldugunu gözlemledik. Konuyla ilgili bize gelecek olan tüm sikâyetlerin aninda geregini yapacagimizdan kimsenin kuskusu olmasin” ifadelerini kullandi.


BIZE ULASIN

Zabita Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, vatandaslara daha saglikli ve huzurlu bir ortamda hizmet verilmesi amaciyla denetimlerin 7/24 esasina göre araliksiz bir sekilde devam edilecegi, vatandaslarda kanun hükümlerine riayet etmeyenlerin 444 80 08 ve Alo 153 numarali Belediye Çagri Merkezine bildirilmesi belirtildi.