Tarih: 19.05.2022 13:53

MENEMEN'DE 19 MAYIS COSKUSU

Facebook Twitter Linked-in


19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami, tüm yurtta oldugu gibi Menemen’de de cosku ile kutlandi. Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklesen kutlama programina Menemen Kaymakami Fatih Yilmaz, Menemen Cumhuriyet Bassavcisi Ugur Gündogdu, Garnizon Komutani Topçu Kurmay Albay Ahmet Fatih Oguz, Menemen Belediye Baskan Vekili Serkan Inceoglu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumlarinin temsilcileri, muharip gaziler, sivil toplum kuruluslari, muhtarlar ve vatandaslar katildi. Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, Ankara programi nedeniyle törene katilamadi.

Atatürk anitina çelenk sunumunun ardindan saygi durusu, Istiklal Marsimizin okunmasi ile baslayan tören; Menemen Ilçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Mehmet Yüzücü’nün günün anlam ve önemini anlatan konusmasiyla devam etti.

19 Mayis tarihinin Milli Mücadele’nin baslangicinin sembolü oldugunu söyleyen Yüzücü, “Millî mücadelemizin baslangicinin sembolü olan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman silah arkadaslarinin 103 yil önce Samsun’a çiktigi 19 Mayis tarihini Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami olarak coskuyla kutluyoruz.

Ülkemizi gençligimizle birlikte muhasir medeniyetler seviyesine çikarmak için gece gündüz çalismak ve gelecege emin adimlarla yürümek zorundayiz. Gençligimizin her bakimdan iyi yetistirilmesi, spora yönlendirilmesi, kafa ve beden sagligi ile kötü aliskanliklardan uzak tutulmasi açisindan büyük önem arz etmektedir. Kendine güvenen, donanimli, bilgili, milli ve manevi degerlerine sahip çikan, demokrasiye inanan, çaliskan, üretken ve sporu seven genç nesiller yetistirmek hepimizin toplumsal sorumlulugu ve görevidir.


Bu duygu ve düsüncelerle; Aziz Milletimizin ve Menemenli hemserilerimin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini içtenlikle kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere tüm kahramanlarimizi, aziz sehit ve gazilerimizi rahmetle, sükranla, minnetle aniyor, gelecegimizin mimari olacak genç kardeslerime sevgi ve saygilarimi sunuyorum” dedi.

GENÇLER MEST ETTI

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun kutlama mesajinin okunmasinin ardindan sahne gençlerin oldu. Ortaokul ögrencilerinin Atatürk ile ilgili siirlerin okundugu törende, gençlerin halk oyunlari, taekwando ve bayrak grubu gösterileri ilgiyle izlendi. Tören protokolün ‘Gençlik Haftasi Temali Resim Sergisi’ni gezmesinin ardindan sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —