Menemen'de gergin meclis: Millet Ittifaki salonu terk etti

Menemen Belediyesi Meclisi'nin Mayis ayi toplantisinda gergin anlar yasandi. Cumhur Ittifaki'nin Enerji Kentler Birligi için bir asil bir yedek üye seçimi ile ilgili verdigi önerge görüsmelerinde AK Parti Grup Baskan Vekili Yusuf Demircioglu'n

Siyaset 18.05.2021 10:14:36 0
Menemen

Menemen Belediye Meclisi'nin Mayis ayi birinci oturumu, Menemen Belediye Baskani Aydin Pehlivan baskanliginda gerçeklestirildi. Belediye Meclis Salonu’nda yapilan toplantida tüm partililer, Israil’in Filistin zulmüne ortak tepki gösterdi. Cumhur Ittifaki ve Millet Ittifaki üyeleri yaptiklari açiklamada, Ramazan ayinda Mescid-i Aksa’da Filistinlilerin ibadet yapmasina engel olan katil Israil’i kinadi. 

Gündem maddelerinin görüsülmesi sirasinda, AK Parti Grup Baskan Vekili Yusuf Demircioglu ve MHP Grup Baskan Vekili Bahadir Inanli’nin Enerji Kentler Birligi’ne yeni üye seçimi ile ilgili önergesi görüsmeye alindi. 

IYI Partili Koray Yücel, daha önce Enerji Kentler Birligi’ne üye seçilen meclis üyesi Çaglar Gürez’in istifa etmedigini hatirlatarak önergeye karsi çikti., AK Parti Grup Baskan Vekili Yusuf Demircioglu ise yasal mevzuat ile böyle bir atamanin gerçeklestirilebilecegini söyledi.

“HALA HAZMEDEMEDINIZ”

Durumun hukuka aykirilik teskil etmedigini belirten Demircioglu, “Biz kanunlar çerçevesinde geldik. Iyi ki böyle bir baskan geldi. Aydin Pehlivan’i bundan sonra küçük düsüremezsiniz. 1400’e yakin personelin, alacagi olan esnafin gönlüne girmis bir belediye baskani. Menemen’deki 3 bin 500 haneye sicak yemek götürmeye vesile olan, 12 bin vatandasin evine erzak kolisi götüren bir baskan. Halkla Aydin Baskan’in arasina giremezsiniz. Siz de takdir edin kardesim ya! Iyi yapilan hiç mi bir sey yok? Meta Su ve Menas’a bugüne kadar bayram ikramiyesi mi verilmis? Biriniz de kalkin deyin ki, ‘Helal olsun Aydin Bey!” ‘Baskanim’ demeye eriniyorsunuz ya, hala hazmedemediniz ya…” sözlerine yer verdi. 

Daha sonra söz alan CHP’li Deniz Karakurt, AK Partili Demircioglu’nu, konusmasinda kullandigi ‘ya’ kelimesinden dolayi saygisizlik ve hakaretle suçladi. Demircioglu, ‘Size hak ettiginizden fazla saygi gösteriyorum’ sözleri üzerine Karakurt, “Demek ki ben saygiyi hak etmiyorum” diyerek meclis salonunu terk etti. Millet Ittifaki üyeleri ve CHP Ilçe Baskani Ömer Güney, Karakurt ile birlikte salondan ayrildi. 

“ÇALISILMIS BIR DURUM” 

Yasananlara tepki gösteren Baskan Pehlivan, “Bu meclise, göreve geldigim ilk günden itibaren demokrasi örnegi verdigimi düsünüyorum. 2019 Nisan ayi meclisinden itibaren hiçbir meclis üyesinin görmemis oldugu saygiyi, biz bütün partililerin meclis üyelerine veriyoruz. Insani insan oldugu için seviyoruz. Yaratilani yaratandan ötürü seviyoruz. Göreve geldigimiz ilk günden itibaren, çizgimiz, yapmis oldugumuz hizmetlerimiz, isçiyle olan diyalog ve bagliligimiz, gösterdigimiz performansimiz ve projelerimizle, bu güne kadar üretmis olduklari arkadan dolanarak terse düsürür müyüz politika anlayislarinin her biri çürütülmüstür.  Menemen halkinin gözü önünde cereyan eden ciddi bir basariya ulasmis bir belediye yönetimi var. Bu durum kiymetli arkadaslarimizi derinden üzmüs ve yaralamis ki, isi yoktan sebeple bu noktalara getiriyorlar. Daha önce çalisilmis bir durum olarak degerlendiriyorum” dedi. 

Salonda bulunan meclis üyelerinin oy birligiyle Enerji Kentler Birligi üyeliklerine asil üye Melih Damar ve yedek üye Selahattin Yesilkaya seçildi. Dilek ve temenniler gündem maddesinin ardindan meclis sona erdi. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °