Tarih: 29.03.2021 18:51

"Menemen'de Kuraklikla Mücadele” semineri düzenleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Menemen Belediyesi, Ege Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürlügü, Ilçe Tarim Müdürlügü, Ziraat Odasi ve Uluslararasi Tarimsal Arastirma ve Egitim Merkezi(UTAEM) tarafindan düzenlenen “Menemen’de Kuraklikla Mücadele” semineri 31 Mart Çarsamba günü Çavusköy’de bulunan Uluslararasi Tarimsal Arastirma Enstitüsü’nde gerçeklesecek.

Geçen yil Menemen ovasina Gediz’den 45 gün sulama suyu kullanilmasina olanak verildigi halde, bu yil DSI’nin programinda Gediz’den Menemen’e verilecek sulama suyunun görülmemesi nedeniyle düzenlenen toplantida, su tasarrufu saglanmasi ve var olan suyun en verimli sekilde kullanilmasi yönünde çözümler irdelenecek. Yeralti sularindaki azalmalar nedeniyle ilerde olusacak ciddi sikintilara dikkat çekilecek olan bilgilendirme toplantisinda, sicaklik artisi ve su kaynaklarinin yetersizligi nedeniyle hem verimin hem de kalitenin düsük olma ihtimali gözler önüne serilecek.

Iki oturum halinde gerçeklesecek olan seminere, Menemen Belediye Baskan V. Aydin Pehlivan’in yani sira Menemenli oda temsilcileri, tarim konusunda ileri gelen isimler ve üreticiler katilacaklar. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —