MENEMEN'DE KURTULUS GÜNÜ BURUK KUTLANDI!

MENEMEN'IN KURTULUS GÜNÜ SADE BIR TÖRENLE KUTLANDI

Yerel 9.09.2021 12:17:45 0
MENEMEN

Menemen’in düsman isgalinden kurtulusunun 99'uncu yili, önceki gün belediye personeli Yusuf Tümenci’nin görevi basindayken is kazasi sonucu hayatini kaybetmesi dolayisiyla sade bir törenle kutlandi.

Cumhuriyet Meydani’ndaki tören; Kaymakamlik, Garnizon Komutanligi ve Belediye Baskanligi çelenklerinin sunumu ile basladi. Ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu. Törene Menemen Kaymakami Fatih Yilmaz, Menemen Garnizon Komutani Albay Ahmet Fatih Oguz, Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, Menemen Cumhuriyet Bassavcisi Vekili Ömer Faruk Özkaya, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluslari ile sivil toplum örgütleri temsilcileri, belediye meclis üyeleri, gaziler, muhtarlar ve vatandaslar katildi.


 Çelenk sunum töreninde konusan Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Bugün burada, ilçemizin düsman isgalinden kurtulusunun 99. Yildönümünü kutlamak için toplanmis bulunuyoruz. Izmir’in ve güzel ilçemiz Menemen’in kurtulusunu her zamankinden daha büyük bir coskuyla kutlayabilmek adina Menemen Belediyesi olarak bu yil pek çok etkinlik ve açilislar planlamistik. Ancak hepinizin bildigi üzere; iki gün önce Belediye Ailemiz büyük bir aci yasadi. Temizlik Isleri Müdürlügümüzde görevli Yusuf Tümenci kardesimizi, vazifesi basinda elim bir kaza sonucu kaybettik. Mesai arkadasimizi kaybetmenin verdigi büyük aci dolayisiyla, 99. Kurtulus Senlikleri kapsamindaki açilis ve konserlerimizi ileri bir tarihe erteleme karari aldik. 

Buradan bir kez daha Yusuf Tümenci kardesime Allah’tan rahmet diliyorum. Öncelikle ailesinin, Menemen Belediye Ailemizin ve tüm hemsehrilerimizin basi sag olsun” dedi.

 9 Eylül’ün önemine deginen Baskan Vekili Pehlivan, “9 Eylül 1922 tarihi, vatan topraklarimizin düsman isgalinden tamamen temizlendigi, isgal kuvvetlerinin Izmir’den denize döküldügü, yedi düvele haddinin bildirildigi gündür. 9 Eylül, Kurtulus Savasi’nin basariyla tamamlandigi, Izmir Hükümet Konagi’na Türk bayraginin yeniden asildigi, bu topraklarin Türk vatani oldugunun tüm dünyaya ilan edildigi gündür. Bugün sadece onur günümüz degil, sorumluluklarimizi hatirlatma günüdür.

99 yil sonra bugün alnimiz ak, basimiz dik olarak bu meydanlara çikmamizi saglayan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaslarini rahmet, minnet ve sükranla aniyoruz. Rabbim milletimize bir daha isgal günleri yasatmasin. 99. dogum yildönümün kutlu olsun güzel Izmirim. Bagimsizlik yildönümün kutlu olsun güzel Menemenim” diye konustu.




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °