MENEMEN'DE SEÇIM IPTALINE TEPKI YAGDI

MENEMEN

MENEMEN'DE SEÇIM IPTALINE TEPKI YAGDI

Izmir 2. Idare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandigi Menemen Belediyesi Baskanvekilligi Seçimi’yle ilgili yürütmeyi durdurma kararinin ardindan, CHP Izmir karara tepki göstermek için bugün Menemen'de basin açiklamasi düzenlendi.

Basin açiklamasina; CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir Milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari ve parti yöneticilerin katildi.

Basin toplantisinda ilk konusan isim CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel oldu. Yücel, “Kuranin sekli ve yöntemi AK Parti adayi, milletvekilleri, il baskani ve genel baskan yardimcisi mutabakatiyla belirlendi ve uygulandi. Yapilan kura islemi belediye kanunun 45’inci maddesi uyarinca her türlü saibeden uzak yapildi ve kayit altina alindi. Kuranin sekline, yöntemine sesini çikarmayan koca koca adamlar simdi kalktilar itiraz etti ve mahkeme bu itirazi hakli buldu ve yürütmeyi durdurma karari verdi. Yapilan bu itiraz Menemenlilere hakarettir. Yapilan itiraz ve yürütmeyi durdurma karari yara vermis, rencide etmistir. Daha önce Istanbul’da yaptilar ve boylarinin ölçülerini aldilar. Adaletsizlik yapmaya devam edin, vicdanlari sizlatmaya devam edin, kurnazlik yapmaya devam edin, boyunuzun ölçüsünü yine alacaksiniz. Yapilan kura islemi yasaya, hukuka, mevzuata uygundur. Mahkemenin verdigi karar yanlistir, haksizdir, zorlamadir. Kuraya saibe karistigini ispatlasinlar Deniz Karakurt su an istifa eder! Ancak böyle bir iddialari yokken oyunbozanlik yapmaya kalkarlarsa bunun altindan kalkamazlar. Geçmiste de kalkamadilar simdi de kalkamazlar. Biz CHP olarak yasal haklarimizi hukuk çerçevesinde sonuna kadar arayacagiz. Mahkemenin verdigi hatali karar karsisinda gerekeni yapacagiz. Menemen’i korumaya sonuna kadar devam edecegiz. Ben Deniz Karakurt’un görevine devam edecegine inaniyorum” dedi.

Karakurt ise yaptigi açiklamada, “Kuranin asil gerçeklesecegine dair sinirlandirici ve yasaklayici bir hüküm bulunmamaktadir. Kura 31 meclis üyemizin gözü önünde açik ve seffaf gerçeklesti. Oy pusulalarinin katlama sekli bile muhalefet meclis üyesi arkadaslarimiz esliginde gerçeklesti. Kurayi çekecek olan meclis baskani salon disina çikarildi. Hiçbir itiraz gelmedi. Her iki adaya da soru soruldu. Kurada adim çikmistir. Kontrol amaçli olarak diger top açilmis ve Aydin Pehlivan ismi oldugu görülmüstür. Kurallar AK Partililer tarafindan belirlenmistir. Her partiden temsilciler, halkimiz buna taniktir. Biz hiçbir sorun çikarmayarak sonuca saygi duydugumuzu belirttik. Yürütmeyi durdurma kararinin reddi açiktir. Buna ragmen bu karar çikmistir. Menemen halkinin iradesinin yok sayilmasina asla izin vermeyecegiz” ifadelerini kullandi.

Karakurt sonrasinda kürsüye Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer geldi. Büyüksehir Belediye Soyer, “Hiç kuskunuz olmasin her dair sonuna kadar yaninizda olmaya devam edecegiz. Size sahip çikacagiz. Asla yalniz degilsiniz” dedi.