MENEMEN'DE ‘SOKAK HAYVANLARI GÜNÜ' ETKINLIGI

Menemen Belediyesi 4 Nisan Sokak Hayvanlari Günü'nde ögrenciler ile ilçedeki mama ve su kabi düzeneklerini arttirdi.

Çevre 4.04.2022 13:41:24 0
MENEMEN

Menemen Belediyesi, 4 Nisan Sokak Hayvanlari Günü’nde hem farkindalik olusturmak hem de çocuklara hayvan sevgisi asilamak için Kent 2’de  etkinlik düzenledi.

 Ilçe genelindeki can dostlar için kurulan mama ve su kabi düzeneklerin sayisini artiran Menemen Belediyesi Veterineri Isleri Müdürlügü ekipleri, düzeneklerden bazilarini Menemen Belediyesi Ulukent Anaokulu ögrencileriyle birlikte kurdu. Ögrenciler ile beraber Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan'da düzenek kurulmasinda bulundu. Pehlivan, “Can  dostlarimizi sevdigimiz kadar yasama haklarina da saygi duyuyoruz. Sokaktaki canlar hepimize emanet. Onlar, bizlerin sefkati ile yasama tutunuyor. Menemen Belediyesi olarak tüm canlilarin bizler gibi haklari, ihtiyaçlari oldugunu, sevgiyi ve saygiyi hak ettigini sadece bugün degil, her zaman hatirliyoruz. Çünkü Menemen tüm canlilarin ortak yasam alani” ifadesini kullandi.

ZEYTIN VE GÜÇLÜ’YE SEVGI SELI

Ögrenciler ellerindeki tasidiklari dövizlerle, ‘Sokak hayvanlarina sahip çikin’ çagrisinda bulundu. Etkinlik boyunca ögrencilerin ilgi odagi  Zeytin ile Güçlü adli köpekler oldu.

KISIRLASTIRMA ÇALISMALARI SÜRÜYOR

Geçtigimiz yil hizmete açtiklari 15 dönüm üzerine kurulu olan Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile sahipsiz tüm sokak hayvanlarina en iyi tedavi imkani sunduklarini ifade eden Pehlivan, kisirlastirma çalismalarinin da devam ettigini belirtti. Aydin Pehlivan ; "Tabi can dostlarimizi sadece korumak yetmiyor, gönülden sevmeyi de bir o kadar önemli buluyoruz. Bir taraftan hayvanlari korumaya, yasatmaya çalisirken, diger taraftan hayvan sevgisini çocuklarimiza, gençlerimize asilama gayreti içerisindeyiz. Bugün de can dostlarimiz için ögrencilerimizle birlikte mama ve su kabi düzenegi kurduk. Isteyen hayvan severlerimiz de bu kaplara mama ve su birakabilirler. Hayvanlara karsi uygulanan kötü muamelenin son buldugu bir dünya umuduyla, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanlari Günü’nü kutluyorum” diye konustu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °